Aquarius 5T-10 ekran kartı tercihi

Render alacağım için 10600 tercih etmek istiyorum. 540 TL paraya değmez mi? Aynı şekilde dediğim gibi ekran kartı almama şansım yok. Minimum 1650 alabiliyorum. Bu para ile de 5.748 TL'ye denk geliyor. 1650'ye para ödemeye gerek var mı? Ya da bu sistemi dışarıdan sıfırdan toplamam gerekecek ki bunu yapabilir misiniz?

Hocam render odaklı alacaksanız kesinlikle AMD tercih edin.

Hocam render odaklı alacaksanız kesinlikle AMD tercih edin.
Render alacağım dediğim olaya o kadar takmayın. Ben sadece hızlı render almak istesem'de asıl işim oyun videoları yayın yapmak. Sana öyle söyleyeyim. Yani benim yayın içerisinde ve video içerisinde aldığım performans önemli. Bu arada soruma cevap vermedin bu sistemde en az 1650 alabiliyorum. Para vermeye gerek var mı? Yoksa direkt 2060 Super modelini bekleyip şubatta mı almalıyım? Zaten 10600 isteme nedenim de bunlardan biri.

Render alacağım dediğim olaya o kadar takmayın. Ben sadece hızlı render almak Istesem'de asıl işim oyun videoları yayın yapmak. Sana öyle söyleyeyim. Yani benim yayın içerisinde ve video içerisinde aldığım performans önemli. Bu arada soruma cevap vermedin bu sistemde en az 1650 alabiliyorum. Para vermeye gerek var mı? Yoksa direkt 2060 Super modelini bekleyip şubatta mı almalıyım? Zaten 10600 isteme nedenim de bunlardan biri.

Hocam 1650 verdiğiniz paraya değmez. 10600 - 2060S veya 10400F- 2060 yapın. 2060 DLSS teknoloji sayesinde zaten RX 5700 XT'ye rakip oluyor. Bu arada bütçenizi zorlayabilirseniz 10700K Z490 almanız hepsinden daha yararlı olur. Bellek MHz limiti kalkar ve OC yapabilirsiniz.

Hocam 1650 verdiğiniz paraya değmez. 10600 - 2060S veya 10400F- 2060 yapın. 2060 DLSS teknoloji sayesinde zaten RX 5700 XT'ye rakip oluyor. Bu arada bütçenizi zorlayabilirseniz 10700K Z490 almanız hepsinden daha yararlı olur. Bellek MHz limiti kalkar ve OC yapabilirsiniz.

Bu linki bir kontrol eder misin? Benim için en iyi özelleştirmeyi yapıp atar mısın? Arkadaşlar SSD'yi değiştirin dedi ama 10600 ile 2060S yaptığım zaman SSD tarafına pek bütçem kalmıyor. Eğer sorunlu bir SSD değilse pek gerek yok. 10700K ve Z490 gibi bir model göremedim. Dediğim gibi linke bakar mısın?

Bu linki bir kontrol eder misin? Benim için en iyi özelleştirmeyi yapıp atar mısın? Arkadaşlar SSD'yi değiştirin dedi ama 10600 ile 2060S yaptığım zaman SSD tarafına pek bütçem kalmıyor. Eğer sorunlu bir SSD değilse pek gerek yok. 10700K ve Z490 gibi bir model göremedim. Dediğim gibi linke bakar mısın?

Tam bütçenizi öğrenebilir miyim?

Tam bütçenizi öğrenebilir miyim?
Tam bütçemi ben de bilmiyorum. Size şöyle söyleyeyim. 12 Taksit ile alacağım. 4.000 TL nakit param olacak yakında. Şu anda ise 900 TL gelmiş ek bursum var. 12 Taksit aylık olarak düz 300 hesaplar isek. 300*12+900+4000 eğer şubata kadar beklersek bir bursum daha gelir ve +300 daha yapabiliriz. 8.800 gibi bir şeye denk geliyor bu da 12 taksit ile düşünürsek daha iyi olur. Bu arada ben bu bilgisayarı kendi bursum ile alacağım ve üniversite kullanımı da yapacağım ki daha lise 1 okuyorum. 16 yaşındayım yaşıtım olan çoğu kişi lise 2 veya lise 3 bu pek önemli değil. Ben bu bilgisayarı uzun ömürlü olarak alacağım haberiniz olsun yani. Belki üniversiteye geçerken para kazanırsam yükseltme yapabilirim ama o ayrı konu.

Tam bütçemi ben de bilmiyorum. Size şöyle söyleyeyim. 12 taksit ile alacağım. 4.000 TL nakit param olacak yakında. Şu anda ise 900 TL gelmiş ek bursum var. 12 taksit aylık olarak düz 300 hesaplar isek. 300*12+900+4000 eğer şubata kadar beklersek bir bursum daha gelir ve +300 daha yapabiliriz. 8.800 gibi bir şeye denk geliyor bu da 12 taksit ile düşünürsek daha iyi olur. Bu arada ben bu bilgisayarı kendi bursum ile alacağım ve üniversite kullanımı da yapacağım ki daha lise 1 okuyorum. 16 yaşındayım yaşıtım olan çoğu kişi lise 2 veya lise 3 bu pek önemli değil. Ben bu bilgisayarı uzun ömürlü olarak alacağım haberiniz olsun yani. Belki üniversiteye geçerken para kazanırsam yükseltme yapabilirim ama o ayrı konu.

Tamamdır. 2 tane seçenek var GameGaraj'dan;

5.PNG

Böyle özelleştirebilirsiniz.

6.PNG

Bunu öneriyorum.

Tamamdır. 2 tane seçenek var GameGaraj'dan;

Eki Görüntüle 836281

Böyle özelleştirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 836282

Bunu öneriyorum.
Dostum oyundaydım kusura bakma cevap veremedim şimdiye nasıp oldu. Aradaki farkı benim için anlatır mısın? Ben 1080P Pubg yayını yapmak isterim mesela. İnternetim yetmese de ileride yetebilir. İlk sistemde neden 10600 yerine Ryzen 5 3600 tercih ettin. Tercihlerin nedeninin açıklarsan mutlu olurum. Çünkü her parçanın aklıma yatmasını istiyorum. Bu arada 2060S beklemek mantıklı ise bekleyeceğim. 2. sistemde 2060 Advanced Edition gördüm. Bunun 2060S modelinden farkı ne bilmiyorum. Bu arada bütçeyi arttır elini korkak alıştırma daha yukarı gidebilirsin. Abartmadığın sürece. Ayrıca Aquarius 5T-10 sistemden bahsetmiştik işlemcinin AMD olması için mi değiştirdin. Benim için alacağım bilgisayar çok önemli o yüzden alınca keşke şunu alsaymışım demek istemem her parça aklıma yatmalı.

Dostum oyundaydım kusura bakma cevap veremedim şimdiye nasıp oldu. Aradaki farkı benim için anlatır mısın? Ben 1080p PUBG yayını yapmak isterim mesela. İnternetim yetmese de ileride yetebilir. İlk sistemde neden 10600 yerine Ryzen 5 3600 tercih ettin. Tercihlerin nedeninin açıklarsan mutlu olurum. Çünkü her parçanın aklıma yatmasını istiyorum. Bu arada 2060s beklemek mantıklı ise bekleyeceğim. 2. sistemde 2060 Advanced Edition gördüm. Bunun 2060s modelinden farkı ne bilmiyorum. Bu arada bütçeyi arttır elini korkak alıştırma daha yukarı gidebilirsin. Abartmadığın sürece. Ayrıca aquarius 5T-10 sistemden bahsetmiştik işlemcinin AMD olması için mi değiştirdin. Benim için alacağım bilgisayar çok önemli o yüzden alınca keşke şunu alsaymışım demek istemem her parça aklıma yatmalı.

R5 3600 overclock ile çok iyi bir performans yakalıyor, yayın yapacağım dediğiniz için mantıklı geldi. Hem de bütçenizden uyguna mal oldu.

2060 Super veya Advanced Edition almak mantıksız. Bütçenizi 10000TL civarına çıkarabilirsen RTX3060 Ti'lı sistemler var. RTX3060 Ti ise 2080SUPEr'e denk bir kart.

2. önerdiğim sistemde R7 3700X önerdim, 8C 16t olmasından dolayı yayın yapmakta sıkıntı çekmezsiniz. 1660 Ti 1080p Ultra için gayet yeterli bir kart. Fikir size kalmış hocam.

Keşke almasaydım diyeceğiniz tek parça ekran kartı olur. Şu an stoklar yok, olsaydı aynı fiyata 3060 Ti'lı sistem toplardık size.

R5 3600 overclock ile çok iyi bir performans yakalıyor, yayın yapacağım dediğiniz için mantıklı geldi. Hem de bütçenizden uyguna mal oldu.

2060 Super veya Advanced Edition almak mantıksız. Bütçenizi 10000TL civarına çıkarabilirsen RTX3060 Ti'lı sistemler var. RTX3060 Ti ise 2080SUPEr'e denk bir kart.

2. önerdiğim sistemde R7 3700X önerdim, 8C 16t olmasından dolayı yayın yapmakta sıkıntı çekmezsiniz. 1660 Ti 1080p Ultra için gayet yeterli bir kart. Fikir size kalmış hocam.

Keşke almasaydım diyeceğiniz tek parça ekran kartı olur. Şu an stoklar yok, olsaydı aynı fiyata 3060 Ti'lı sistem toplardık size.
Bir şey soracağım Discord gibi bir yerden iletişime geçebilir miyiz? Birkaç güne hayırlısı ile şu anki bilgisayarım satılacak. Daha sonra ise bu bilgisayarı alacağım. Ama sizin önerileriniz ile biraz çorba gibi oldu kafam. Ama hali hazırda bütçemi de çöpe atmak istemem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı