Araba için 12v inverter almak mantıklı mı?

Laptop, telefon, tablet vb. gibi ürünleri kullanmak için ihtiyacı karşılar ancak gidip fazla güç harcayacak (kettle vb.) ürünler bağlamayın. Gerçi içinde koruması vardır ancak hem bu ürünün hem aracın çakmaklık sigortası yanabilir sonrasında onlarıda değiştirmeniz gerekir. Benzer bir ürün işyerinde kullandık zamanında, şehirlerarası yolculuklarda laptop, telefon veya powerbank filan için işe yarıyor hem işe hem yola devam edebiliyorsun.

Çakmaklık sigortaları genelde 15 amper olur,
12.6 volt (araç çalışmadığında) x 15 amper = 189W
14.4 volt (araç çalışırken) x 15 amper = 216W güç alabilirsin, ancak ürün 200W limitli.

Zaten piyasaya bakarsan 200W üstü inverterler genelde aküden direk kablo çekilip enerjisini o şekilde alır.
Bende 180W fansız daha portatif bir ürün vardı çok çok nadir kullanırdım, zaten ne zaman ki çok güçlü 100W ve üzeri güç veren çakmaklıklar çıktı onlara yöneldim bütün cihazlarımı bilgisayar, telefon, tablet, powerbank vs. onunla şarj etmeye başladım.
Halen daha jak girişli adaptörlü bilgisayarlarda iş görür ama, başka bir kullanım senaryosu pek aklıma gelmiyor çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı