Araba kullanmayı bilmeden araba almak mantıklı mı?

Xei

Decipat
Arkadaşlar merhaba, ben bu hafta içinde araba almayı düşünüyorum artık kafamda muhtaçlık seviyesine geldiği için. Fakat araba kullanmadım daha önce ömrümde, az çok biliyorum fakat aşinalığım yok. Ne yapmam gerektiğini çok iyi biliyorum ama pratik olarak olmadığı için korkuyorum. Daha öncesinde de hiç motora binmemiş olmama rağmen gidip motor almıştım ve bir gecede öğrenmiştim. Sizce motorla benzer midir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Şahin alacağım bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, ben bu hafta içinde araba almayı düşünüyorum artık kafamda muhtaçlık seviyesine geldiği için. Fakat araba kullanmadım daha önce ömrümde, az çok biliyorum fakat aşinalığım yok. Ne yapmam gerektiğini çok iyi biliyorum ama pratik olarak olmadığı için korkuyorum. Daha öncesinde de hiç motora binmemiş olmama rağmen gidip motor almıştım ve bir gecede öğrenmiştim. Sizce motorla benzer midir? Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Şahin alacağım bu arada.
Ehliyet alin önce.

Alınır satılır önemli değil. Yalnız trafikte dikkatli olun. Süratten kaçının ve ilk zamanlar dikkat seviyenizi yüksek tutmaya çalışın. Ehliyetiniz yoksa zaten hiç bulaşmayın. Hem yasal olarak hemde bir aksilik olrusa vicdan olarak yük altına girersiniz. Trafiğe çıkınca sadece kendinizin değil trafikteki herkesin güvenliğine ortak oluyorsunuz. Allah korusun bir kaza olur etkisi bir ömür geçmez. Gaza gelip bir gecede öğrendik diyerek işi hafife almayın. Konu sadece aracı hareket ettirmek değil. Trafiği okumak.

Eğer daha önce hiç deneyimlememişseniz alacağınız araba küçük ve otomatik olsun. Ucuz bir araba alın öyle öğrenin araba sürmeyi.

Sonuçta tecrübe için bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Etrafınızda kullanabileceğiniz bir araba yoksa, kendinizin alması tâbii ki uygun olur. İlk başlarda mümkün mertebe daha sakin yerlerde ve rampalarda durma kalkma, paralel park ve dar alanlardan geçme pratiği yaparsanız, trafikte daha rahat olabilirsiniz.

Bu arada otomatikte öğrenip sonra manuel alayım demeyin, uyum sağlarken yine problem yaşayabilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı