Araba önerisi

Hocam az yakma, konfor ve prestij, yol tutuş, sürüş ve dayanıklılık yani demek istediğim bu bütün kriterlerin ortalaması sence bu listeden hangisidir? Kafa karışıklığı nedeniyle soruyorum başka örnekler de sunabilirsiniz.

Hocam detaylı yorumunuz için sağ olun, ben Opel Astra 1.6 Edition Plus aracı da eklemiştim listeye ama siz de bahsettiğiniz için söyledim, ben heachbage (yazım hatası olabilir) araçlardan sıkıldığım için sedan araçlara daha ilgiliyim, eğer sizin de geçmişte sedan araç ilginiz olduysa yeşillendirebilirsiniz. Benim nihai ve en önemli kriterlerim yakıt ekonomisi, konfor, dayanıklılık.

Listende olmayan araçlardan elentra var, bence her şeyin birleşimi bir araç, Fluence güvenli bölme, iç hacmi vs. büyük, motor ölümsüz denen 1.5 dCi. Ama ben olsam elentra ve accent blue da bakardım.

Belirttiğim arabalardan hangisini seçmeliyim?
Hyundai Accent Blue 1.6
Ford Focus 1.6 Titanium.
Chevrolet Aveo 1.4 SE.
Citroën C-Elysee 1.6 HDi.
Peugeot 301
Fiat Linea 1.3 Multijet Pop.
Opel Astra 1.6 Edition Plus.
Honda Civic 1.6i VTEC Elegance.
Renault Fluence 1.5 dCi Icon
Bütçe: 400-800 bin arası
Ilk olarak butce araliginiz cok genis, belli bir skalaya indirmeniz sart. Bu listeye gore konusursak
Astra ve Fluence mantikli , Ford Focus'un 3. neslinden bahsediyorsak onu da ekleyebilirdik. Harici olan Aveo, Linea bu butceye mantiksiz. C-Elysee ise tamamen mantik arabasi.

Yukarida Polo denmis ancak sadece 1.6 TDI ve 1.2 TSI'i mantikli. 1.2 TDI kronik sorunlu bir motor. 2014-2015 bir Polo (ozellikle makyajli) olabilir ancak kucuk bir arac (B segmenti).

Fluence 1.5 dCi guzel bir secenek, otomatik alirsaniz EDC ile birlikte geliyor. Sanziman beyni arizasi yaygin bir problem ancak tamiri veya degisimi mumkun. Icon pakette dolu ve guzel bir arac ancak bu butceye dusuk kmlerde bulmaniz zor. Yakit ve performans olarak tatmin eder. Yol tutusu cok iyi degildir. 180.000 km alti EDC (otomatik) veya manuel tercih edebilirsiniz.

Astra 1.6 Edition Plus buradaki en iyi arac diyebilirim ancak gecmisi belli olmayan bir Opel seni hayattan sogutabilir. Lpgli ise celik sibop olmasi sart cunku Lpglilerde sibop egme sorunu mevcut. Harici kalite anlaminda iyidir, yol tutusu guzeldir. Piyasasi aktiftir ancak temizini bulmak sart. Performans bekletiniz olmasin. Lpg yoksa yakiti fazladir. 160.000 km alti bakmaya calisin ve gecmisi belli olan bir araca yonelin.

Son düzenleme:
Belirttiğim arabalardan hangisini seçmeliyim?
Hyundai Accent blue 1.6
Ford Focus 1.6 Titanium.
Chevrolet aveo 1.4 SE.
Citroën C-elysee 1.6 hdi.
Peugeot 301.
Fiat Linea 1.3 Multijet pop.
Opel Astra 1.6 Edition Plus.
Honda Civic 1.6i VTEC elegance.
Renault Fluence 1.5 dCi ıcon.
Bütçe: 400-800 bin arası.

Hocam 4 yıldır Fluence kullanmaktayım az yakar kaçabildiği kadar kaçar sanayiye kolay kolay götürmez. Tanıdığım Honda Civic 1.6'ı yı kullanıyor gayet memnunlar. Linea'da üzmez sizi. Accent de üzmez daha detaylı ne istediğinizi söyleyin ona göre öneride bulunalım.

Listende olmayan araçlardan elentra var, bence her şeyin birleşimi bir araç, Fluence güvenli bölme, iç hacmi vs. büyük, motor ölümsüz denen 1.5 dCi. Ama ben olsam elentra ve accent blue da bakardım.
Bu butceye Elantra mantiksiz kaliyor, guzel bir arac ancak piyasasi zayif. 2016 ustu 1.6 benzinli bir Elantra asla uzmez ancak temizi bu butceye yok. Accent Blue yerine Fluence veya Astra cok daha mantikli.

Hocam az yakma, konfor ve prestij, yol tutuş, sürüş ve dayanıklılık yani demek istediğim bu bütün kriterlerin ortalaması sence bu listeden hangisidir? Kafa karışıklığı nedeniyle soruyorum başka örnekler de sunabilirsiniz.

Hocam detaylı yorumunuz için sağolun, ben Opel Astra 1.6 Edition Plus aracı da eklemiştim listeye ama siz de bahsettiğiniz için söyledim, ben HeachBage (yazım hatası olabilir) araçlardan sıkıldığım için sedan araçlara daha ilgiliyim, eğer sizin de geçmişte sedan araç ilginiz olduysa yeşillendirebilirsiniz. Benim nihai ve en önemli kriterlerim yakıt ekonomisi, konfor, dayanıklılık.
Hocam o zaman gemi gibi araba olan Fluence alabilirsiniz. Benim sedan araba deneyimim pek olmadı maalesef.

Hocam 4 yıldır Fluence kullanmaktayım az yakar kaçabildiği kadar kaçar sanayiye kolay kolay götürmez. Tanıdığım Honda Civic 1.6'ı yı kullanıyor gayet memnunlar. Linea'da üzmez sizi. Accent de üzmez daha detaylı ne istediğinizi söyleyin ona göre öneride bulunalım.
Yer sorunu olmasa alacağım sedan araba gerçekten. İzmirin en nüfuslu yerinde yaşadığım için küçük araba aldım yoksa net sedan alırdım, gemi gibi park ederdim sokağa.

Bu butceye elantra mantiksiz kalıyor, guzel bir arac ancak piyasasi zayif. 2016 ustu 1.6 benzinli bir elantra asla uzmez ancak temizi bu butceye yok. Accent blue yerine Fluence veya Astra cok daha mantikli.

Ben piyasası yavaş diye daha temiz ve düzgün bir araç bulabilir mantığı ile yaklaştım, yine aklıma geldi Honda Accord ve 1.6hdi motorla C5 olabilir. Piyasası yavaş araçlar evet ama aradığı her şeyi de sunabilir arkadaşa. Fluence alınacaksa otomatik çok baş ağrıtır.

Ben piyasası yavaş diye daha temiz ve düzgün bir araç bulabilir mantığı ile yaklaştım, yine aklıma geldi Honda Accord ve 1.6hdi motorla C5 olabilir. Piyasası yavaş araçlar evet ama aradığı her şeyi de sunabilir arkadaşa. Fluence alınacaksa otomatik çok baş ağrıtır.
Yaklasiminiz dogru, ancak tutulmayan bir aracinda gereksiz yuksek piyasasi var maalesef (Elantra icin demiyorum). Ben EDC sanzimanli cok araca bindim-sattim, bir kere sanzimandan yana sorun yasadim onda da beyin degisimi yaptirdim. Ilk nesil EDC sanzimanlar bas agritabilir ancak duzgun bir EDC inanilmaz sorun acmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı