Araba Sürücüleri Dikkat

enes acu

Kilopat
Katılım
9 Temmuz 2014
Mesajlar
1.673
Çözümler
3
Dün akşam annem ve kardeşimle arabayla yolda giderken arkamda bir BMW vardı. Sürekli selektör yakıp, benden yol istedi, fakat yol tek yönlüydü. Sollama yasaktı. Yolda okul olduğu için, çok kasis vardı ve karşıdan arabalar geliyordu. Ben de tehlikeli olabileceğini düşünüp, kenara geçip, yol vermedim. Zaten yol tek yönlü, sollama yasak. Yol bitene kadar selektör yaktı, aşırı derecede sinirlendim. Beni tahrik etti. Arabada annem ve kardeşim olmasaydı, kenara çekip derdini soracaktım. Çok sinirli bir yapıya sahibim, yapmayın şu trafik canavarlığını. Bu başıma 2. gelişi. İlk gelişinde de yanımda nişanlım vardı, yine tek yönlü bir yol hız limitini aşmadan gidiyorum, arkadan korna basıyor, sollama yasak, karşıdan arabalar geliyor ve yoldaki kasisten sollayıp, bana tip tip bakıyor marifetmiş gibi. Altında BMW'si olan kendini bir şey zannediyor, havalara giriyor. Ne bu arkadaş? Kendinize gelin. Böyle şoförlük olmaz. İnsanların hayatını tehlikeye atıyorsunuz sadece. Bencil olmayın şu trafikte, insan gibi kullanmak çok zor olmamalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sinirlenmekte haklısınız. Kendinize sahip çıkın, olaya karışmayın. Gerekirse araç kamerası alın ve böyle yapanları şikayet edin. Yalnız katılmadığım bir nokta var; her BMW'ye sahip olan bu tür hareketleri yapmıyor. Bence genelleme yapmamalısınız. Bu tür olaylarla neredeyse her gün karşılaşıyorum.
 
BMW Sahibiyim ancak hiç bir zaman böyle yapmadım, lakin banada aynısını yapmıştı inadına yol vermemiştim, dayak atarak gönderdim arkadaşı.
 
@enes acu Geçmiş olsun diyorum. Canınızı hiç sıkmayın eğer ki imkanınız var ise kamera kaydına alın plaka alın ve direkt ceza almasını sağlayın böyle insanların trafikte işi yok. Zaten milletçe o "bir şey olmaz" lafına itibar edipte aslında çoğumuzun yaptığı hatalardan sadece biri. Geçmiş olsun tekrardan. 🖐
 
Sizin için söylemiyorum fakat çift şeritli yolda sol şeritte yirmi ile gidip yol isteyince triplere giren tipler var bir de. Yavaş gideceksen sağ şeride geçeceksin. Soldaysan arkadan gelene yol vereceksin. Tek şeritse insanları panik yaptırıp korna çalmayacaksın. Bu basit kuralları uygulayamayanlar var maalesef.
 
Bahsettiğiniz tipte sürücüler olduğu için araba kullanmaktan soğudum. Ülkemizde altına arabayı çeken kendini bir şey sanıyor. Arada sırada yabancı ülkelerin trafiğine, araç kullanmalarına bakıyorum inanın içim gidiyor. Mesela İngiltere'nin trafik videolarına bakıyorum insanlar nasıl da sakin sakin araba kullanıyorlar, birbirlerine yol veriyorlar ve sabırla beklemeyi biliyorlar. Trafikte saygıyı biliyorlar ve çok naif araba kullanıyorlar. Bizim burada daha yeşil yanmadan arkadan dat dat kornaya basıyorlar. Ufak bir duraksamada ya da yavaşlamada hemen korna. Sinyal veriyorum bir yere döneceğim ve kavşağa gelmeden 30 metre önce kadar sinyal lambamı yakarım ama gel gör ki arkamdaki takip mesafesinden bi' haber. Dibime kadar giriyor, frene basıp dönerken gelip arkadan çat diye vuracak. Mesela birkaç ay evvel birisi birine yol vermediği için silahla vurulmuştu, bir diğer başka iki tane sözde insan müsveddeleri hamile kadının önüne kırıp arabasına hasar verdiler. Ellerinden gelse kapıyı kırıp kadına da zarar verecekler.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı