Araba yıkama tavsiyeleri

Tircii

Kilopat
Katılım
21 Nisan 2017
Mesajlar
1.668
Makaleler
1
Çözümler
6
Arkadaşlar arabayı çizmeden, boyasına zarar vermeden yıkamak için tavsiyelerinizi, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Oto şampuanı ve sünger kullanın kesinlikle fırça kullanmayın parlaklık için sprey cila kullanılabilir pasta çizik olmadıkça kullanmayın vernik üzerinden kat siler.
 
Yeni ehliyet aldığımda memlekete giderken arabayı petrolde yıkama yerine çektim. Yanımda babam da vardı ve fırça sürdüğüm için okkalı bir tokat yemiştim hiç unutmam. Fırça kullanmayın. Arabanız beyazsa yakınına bile yaklaştırmayın.
 
Her şeyden önce arkadaşların da dediği gibi fırçadan uzak durun. Eğer yakınınızda tazyikli su sıkan makinalardan varsa çok rahat oluyor. Bizim burada (Kıbrıs'ta) 3TL ile bu hizmetten yararlanabiliyorum. İlk önce tazyikli su ile bir tur arabayı dönüyorum, sonra köpük sıkıp yine tazyikli su ile temizliyorum. Toplamda bana 9 TL'ye maal oluyor. Bunun ardından bütün camları kuru bez ile silip sonra bütün arabayı kuruluyorum. 10 numara oluyor.
 
Fırça kullanmayın, tazyikli suyun farlara, motora ve park sensörlerine -yakından- tutulmasına izin vermeyin yeterli. Bir de, maalesef o şehirler arası yollardaki sıçrayan taşlar arabanın anasını ağlatıyor. :) Sanırım bunun için komple kaplatmak gerekiyor ki bunun için uğraşır mısınız bilemem.
Fazladan bilgi: aracınız siyah renge sahip ve deniz olan bir yerde kullanıyorsanız %95 boyanız yanacak. Bir süre sonra önce vernik atar daha sonra griye döner sonra boya tamamen dökülür. Bunu engellemek için boya koruma, seramik kaplama filan öneriyorlar etkili mi bilemiyorum. Gri, siyah araçlar almayın. Evet, siyah rengi ben de çok seviyorum ağır ve güzel duruyor ama işte bakımlarını yaptırmazsanız o boya illaki gidiyor. Siyah, gri arabalarda güneş yanıkları meşhurdur. Beyaz alın geçin. :D
 
Son düzenleme:
Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar dikkat edeceğim. Kirlenen camı yıkama yapmayacağım zamanlar camsil ile temizlemenin herhangi bir zararı olur mu? İnternetten araştırdığım kadarıyla boyayla temas ederse zarar verebilir diyorlar doğru mudur?
 
Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar dikkat edeceğim. Kirlenen camı yıkama yapmayacağım zamanlar camsil ile temizlemenin herhangi bir zararı olur mu? İnternetten araştırdığım kadarıyla boyayla temas ederse zarar verebilir diyorlar doğru mudur?
Boyaya veya plastiğe temas etmeden sadece cama sıkarak kullanacaksanız problem olmaz. Aksi halde evet boyaya ve plastiğe zarar veriyor. Eski aracımda o hatayı yapmış ve rengini soldurmuştum. Hayır, benim için sorun değil de satarken sıkıntı oluyor. Mesela gölge diye hep ağacın altına park ettim sonra aradan yıllar geçti ve tavandaki boya attı. Bildiğiniz döküldü ve sonra boyattım. Peki neden? Reçine... Satarken çok sıkıntı çektim. Gelen müşterilere derdimi anlatamadım. Yok efendim araba takla atmış da ondan boyalıymış filan. Video gösteriyorum yine inanmıyorlar. En sonunda uğraşamam deyip Piyasa değerinin 15.000 ₺ altına galericiye verdim geçtim. :) Kuş pisliklerine ve reçinelere de dikkat edin ve en kısa sürede temizleyin.
 
Araba yıkama hakkında benim de hiç tecrübem yok çünkü ilk arabam. Daha basit yollarla (hortum suyu - normal bez) kullanılır mı?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı