Çözüldü Arabalarda Turbo ne işe yarar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Yanma odasına yüksek basınçlı sıkıştırılmış hava gönderir. Bu sayede motor hacminden daha fazla hava yakıt karışımını yakabilir. Böylece de motor daha fazla güç üretir. Basitçe böyle.
Yanma odasına yüksek basınçlı sıkıştırılmış hava gönderir. Bu sayede motor hacminden daha fazla hava yakıt karışımını yakabilir. Böylece de motor daha fazla güç üretir. Basitçe böyle.
 
Çözüm
Motorun normal haliyle emebildiğinden daha fazla havayı emmesini sağlayan Turbo, bunu yüksek basınçlı silindirlere göndererek aracın daha fazla hava ve basınç ile temasını, bu sayede de motorun daha güçlü çalışmasını sağlıyor... Yani Turbo motora sahip araçlar daha çevre dostu. (alıntıdır)

Bana göre atmosferik eski nesil araçlara göre hem az yakan hem çevreci hem daha performanslı olan mükemmel bir teknoloji.
1.0 octavia ile 1.6 civic focus gibi araçlara plakanızı okutabilirsiniz.
 
1.0 Octavia ile 1.6 Civic Focus gibi araçlara plakanızı okutabilirsiniz.
Şimdi işin orası çok net değil. Bir kere aktarma organı çok önemli. Otomatik viteste haklısın DSG çok iyi çalışıyor. Ama manuele gelirsek pilotaj önem kazanır. İyi bir şoför 1.5 atmosferik Focus ile nal toplatır 1.0'lara. :D
 
Şimdi işin orası çok net değil. Bir kere aktarma organı çok önemli. Otomatik viteste haklısın dsg çok iyi çalışıyor. Ama manuele gelirsek pilotaj önem kazanır. İyi bir şoför 1.5 atmosferik focus ile nal toplatır 1.0'lara. :D

Alakası yok hocam iyi bir şoför 1.0 Turbo manuel ile 1.5 atmisferik focusu alır bakın dizelini demiyorum benzinli atmosferik olan çok hantal bir motor imkanı yok geçemez.
 
Valla sürdün mü bilmiyorum ama atmosferikler hala iyi yürüyor. 1.0'ları ben de sevsem de 1.5-1.6 litre ortalama ağırlıkta bir arabaya kafa tutacak kadar güçlü değiller hala. 5 bin devirden sonra kesiliyor gücü. Ama bahsettiğimiz diğer motorlarda kesicisiz 8 bine kadar yolu var. :D

İşin pilotaj boyutu gerçekten çok önemli. Şimdi ben sürekli olarak 1992 1.4 atmosferik Broadway kullanıyorum. Atmosferik araba sağlıklıysa, gitmesini istiyorsan basacaksın. Ben bu motorla 7 bin devir çeviriyorum. Karşıma gelen Tofaş'lar bazen 5 bini görünce korkup vites attığı için ben yürüyüp gidiyorum, onlar kalıyor. Pilotaj çok önemli işte. Atmosferik kullanmayı bilen birisi lazım.
 
Vallahi sürdün mü bilmiyorum ama atmosferikler hala iyi yürüyor. 1.0'ları ben de sevsem de 1.5-1.6 litre ortalama ağırlıkta bir arabaya kafa tutacak kadar güçlü değiller hala. 5 bin devirden sonra kesiliyor gücü. Ama bahsettiğimiz diğer motorlarda kesicisiz 8 bine kadar yolu var. :D

1.0 araç sürdüm hocam özellikle şehir içi için mükemmel mantıklı araçlar 1.5 1.6 litre atmosferik araçlardan da daha performanslılar 6500 devire kadar onda da çevirebilirsin😀
Hem vergisi hem yakıtı az zaten atmosferik arabalarda 3500/4000 devirden az çevirdiğin sürece performans alamazsın zaten sizde biliyorsunuzdur.
1.0 manuel golf 0/100 değeri 9.9 saniye iken 1.5 focus manuel 0/100 değeri 11.2 saniye bunun işine bir de dsg girse aradaki fark artar gider.
 

Geri
Yukarı