Arabanın Anahtarı Kayboldu

Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
Arabanın anahtarını kaybettik. Masanın üstüne duruyordu. Anahtar kaybolmadan önce en son su getirmek için iki Hayat Su çalışanı gelmişti. Evin her tarafını araştırdık aklımıza gelen. Bulamayınca ister istemez insan şüpheleniyor. Eniştemin arabası. Parayı da o verdi su için. Onu verirken yanlışlıkla anahtarı vermiş olabilir. Çalışanlardan biri de masadan almış olabilir. Yedek anahtar var istediğimizde kullanırız ama anahtar başka birisinde de var. Gece gelip alsa kimsenin haberi olmaz. Yeni taşındılar zaten buraya da. Ne yapabiliriz? Bir çare bulamazsak son çare lastik sökmek var aklımızda. O da sadece olası bir çalınma olayını geciktirir sadece arabaya ihtiyaçları var sonuçta.

Evet ilk yorumu buji kablosu olmadan vurdurarak çalıştıramaz mı diye sormuştum bir 10 saniye düşündükten sonra çalışmaz diyerek silmiştim :) Araç takip sistemi taksa çalınırsa eğer suç üstü yapması daha kolay bir yol olmaz mı? Hem orijinal anahtarı alır hemde satma ve sistem değiştirme zahmetine girmemiş olur.
Saat geç oldu hocam sen yat uyu bence 😅 Avrupa'da değiliz, suç üstü yapmaya gittiği yerde notere götürülüp satışla beraber elindeki anahtarı da alırlar. Benim eski aracımı (yakın arkadaşıma satmıştım) Ankara'dan Adapazarı'na götürüp (çalıntı bildirimi yapılmıştı) parçalayıp sattılar hemde öncesinde numara açık bir halde arkadaşımı arayıp arabanı sana geri satarım diyebilecek cesaretle.

Okul servisi şoförlüğü yapan bir arkadaşım var MEB'in zorunlu kıldığı bir takip sistemi taktırdı aracına. Kontağa basıldığı an telefonuna mesaj geliyor ve anlık olarak takip edebiliyor. Böyle bir sistem kurup polisle beraber aracı bulmasının çok zor olacağını düşünmüyorum. Ha kaça patlar böyle bir sistem onu bilmiyorum.

Okul servisi şoförlüğü yapan bir arkadaşım var MEB'in zorunlu kıldığı bir takip sistemi taktırdı aracına. Kontağa basıldığı an telefonuna mesaj geliyor ve anlık olarak takip edebiliyor. Böyle bir sistem kurup polisle beraber aracı bulmasının çok zor olacağını düşünmüyorum. Ha kaça patlar böyle bir sistem onu bilmiyorum.
Ben aracıma taktım ama size yukarıda yazdım çalıntı araç, Ankara'dan tüm mobeselerden vs geçerek Adapazarı'na gitti. Elimizde telefon var numarası açık, aradığın zaman adam ismiyle telefona yanıt veriyor, gsm den nokta atışı yerini bildiğimiz halde hiç birşey yapamadık. Başınıza gelmediği için size basit geliyor ama maalesef durum öyle değil.

Aklımıza gelen her yere baktık. Yeleğin astarını bile elimizle yokladık. Hep cebine koyar çünkü, acaba içine mi kaçtı diye ama yok. Çalındığını düşününce o adam diye geldi aklımıza. Çok dikkat etmemiştik aklımıza gelmediğinden, kim düşünür ki bunu böyle bir zamanda? Adam eniştemin eline koyduğu para üstünü masaya bırakmış. O sırada ben telefonla ilgilendiğimden dikkat etmedim. Alırken gördüğümüzden falan değil yani anahtarı. Şüphe sadece ki uzatılan ele parayı vermeyip masaya uzanıp bırakıyorsa el çabukluğuyla almıştır diye düşündük. Ani tepki verince de iyice kafamızda suçlu o. Masa da kapının önündeki balkon tarzı kısımda duvara yaslı. Alçak duvarın arkası da yol zaten. Eve girme gibi bir durum yok yani. Bu gece mecburen nöbet tutacağız bakalım. Bekçileri de durumdan haberdar ettik.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı