Araç değer kaybı ücretine el koyabilirler mi?

Etluseem

Hectopat
İyi akşamlar. 2024 Ocak ayında motosikletimle karıştığım %100 kusursuz sayıldığım bir kazam vardı. 4 Nisan 2024 tarihinde değer kaybı davası açmıştım. e-Devlet üzerinden "UYAP vatandaş"'a giriş yapıp adıma açılmış icra dosyalarına baktım ve 2 adet alacaklı olduğum icra dosyası gördüm. Birinde kazaya karıştığım karşı tarafın adı ve soyadı diğerinde ise karşı sigorta şirketinin adı vardı. Karşı taraftan alacak olduğum ücret 8.600 TL, karşı sigorta şirketinden alacak olduğum ücret 35.500 TL. Karşı tarafa açılan icra dosyam 12. ayın 11'inde kapanmış ve haber verilmedi. Sigorta şirketine açılan icra dosyam ise 03.04.25 tarihinde kapanmış ve bana haber verilmedi. Dosyaların kapatıldığını bilmediğim zamanlarda da arayıp irtibat kurdum bana dosyamın itirazda olduğunu söyleyip kapattılar. UYAP vatandaş üzerinden kontrol ettiğimi ve dosyalarımın kapatılmış olduğunu bunun hakkında bilgi almak istediğimi söylediğimde benden IBAN'ımı istediler ve rızam olduğu taktirde hesabıma sadece ve sadece 6.600 TL göndereceklerini söylediler. Benim bildiğim %100 kusurlu taraf karşısı olduğunda avukatlık ücretleri onlardan tahsil ediliyor. Benden bu şekilde kesinti yapabilirler mi? Nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Henüz mesaja dönüş yapmadım.

Yatış parası için 8600 TL'ye 6600 TL teklif ediyorlarsa sorun yok ama 35.500 TL'lik dosya devam ediyor olabilir. İtiraz süreci 3 ayı buluyor.

Bu siteden evrakları ve verilen kararı inceleyebilirsiniz.

Sigorta tahkim komisyonuyla konuştuğumda dosyanın kapanmış olduğunu söylemişti o sebepten UYAP vatandaşa girip icra dosyalarıma baktım. Dosyaların ikisinin de kapalı olduğu yazıyor.

1746987103018.png

şu şekilde

Ücretlerin yatırıldığına dair dekontlar var icra dosyalarını inceledim. Ama bana herhangi bir bilgi verilmedi avukatlar tarafından. Ayrıca avukatların ikisi de aynı büroda çalışıyor. Hukuk okuyan arkadaşım avukatların mağdurlar kendileriyle irtibata geçmediği taktirde paralara yatabildiğini söyledi.

Sigorta tahkim komisyonuyla konuştuğumda dosyanın kapanmış olduğunu söylemişti o sebepten UYAP vatandaşa girip icra dosyalarıma baktım. Dosyaların ikisinin de kapalı olduğu yazıyor.

Eki Görüntüle 2489074
şu şekilde

Ücretlerin yatırıldığına dair dekontlar var icra dosyalarını inceledim. Ama bana herhangi bir bilgi verilmedi avukatlar tarafından. Ayrıca avukatların ikisi de aynı büroda çalışıyor. Hukuk okuyan arkadaşım avukatların mağdurlar kendileriyle irtibata geçmediği taktirde paralara yatabildiğini söyledi.
O zaman karar dosyasına bir bakar mısınız? Orada hükmedilen tutar, haklı haksız kim hepsi yazar. Bunun dışında şahsa açılan muhtemelen ilamsız icradır, eğer itiraz edildiyse aylar sürer.

O zaman karar dosyasına bir bakar mısınız? Orada hükmedilen tutar, haklı haksız kim hepsi yazar. Bunun dışında şahsa açılan muhtemelen ilamsız icradır, eğer itiraz edildiyse aylar sürer.
1746988067789.png

şöyle bir şey gördüm karşı taraf adına açılan icra dosyasında. Demek ki belirlenen bir avukatlık ücreti var.

35.500 TL olan sigorta şirketinden alacağım ödemede herhangi bir vekalet ücreti yazmıyor. Ödeyeceklerini söyledikleri tutarın hangi dosyaya ait olduğunu sormaktan başka yapmam gereken bir şey yok sanırım.

Eki Görüntüle 2489093
şöyle bir şey gördüm karşı taraf adına açılan icra dosyasında. Demek ki belirlenen bir avukatlık ücreti var.

35.500 TL olan sigorta şirketinden alacağım ödemede herhangi bir vekalet ücreti yazmıyor. Ödeyeceklerini söyledikleri tutarın hangi dosyaya ait olduğunu sormaktan başka yapmam gereken bir şey yok sanırım.
Vekalet ücretini kaybeden öder, ondan yana bir durum yok. Karar dosyasını atsanız kesin cevap verebilirim ama bu makbuzdan bir şey söylemek zor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı