Çözüldü Arama fonksiyonu siteye nasıl yansıtılabilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Measterpo

Centipat
Katılım
9 Aralık 2020
Mesajlar
1.787
Makaleler
2
Çözümler
25
Merhaba başlık pek anlaşılır olmadı farkındayım fakat şimdi anlatacağım, anlattığımda daha iyi anlayacaksınız. Arama fonksiyonunu biliyorsunuzdur, arama yaptığınızda direkt olarak bir arama motoruna yönlendirir ve sonuçları orada gösterir. Ben bunu istemiyorum, arama yapıldığında yapılan aramanın da kendi sitemde gözükmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
HTML kodlarını buraya eklediğimde hata alıyorum, bu sebeple görsel olarak ekliyorum.

1618123748859.png


[CODE lang="javascript" title=""] function NSL() {
var one = document.getElementById("NSLtext").value;
var two = 'http://www.google.com/search?q=' + one;
window.location = two;
}[/CODE]

Burada arama yaptığımda sonuçların yine bu sayfada çıkmasını istiyorum kısaca. Türkçe bir kaynak bulamadım, İngilizce kaynaklara baktım fakat arama yapıldığında sağ tıklayıp sayfa kaynak kodlarını indirip kendi sayfama eklemem gerektiğini gördüm, tek çare bu mu? Başka bir alternatif var mıdır?

1618123500921.png


@Berkay Davas, @Eray T hocalarım sizleri sürekli bu konularda gördüğüm için etiketliyorum, diğer arkadaşlardan bilen varsa yardım etmelerini rica ediyorum.
 
Son düzenleme:
Sen şu an yazılan metnin arama sonucuna yönlendirme yapıyorsun. Onda da yanlış var. window.location.href olması gerekiyor.

Eğer aynı sayfada gözükmesini istiyorsan POST veya GET request ile istek atman gerek. Sonra o sayfanın HTML'ini okuyarak sonuçları getirebilirsin. Bununla ilgili bir örnek hazırlıyordum tesadüfen. Bir süre beklersen (2 - 3 gün) paylaşacağım.
 
Sen şu an yazılan metnin arama sonucuna yönlendirme yapıyorsun. Onda da yanlış var. window.location.href olması gerekiyor.

Eğer aynı sayfada gözükmesini istiyorsan POST veya GET request ile istek atman gerek. Sonra o sayfanın HTML'ini okuyarak sonuçları getirebilirsin. Bununla ilgili bir örnek hazırlıyordum tesadüfen bir süre beklersen (2 - 3 gün) paylaşacağım.
Tabii beklerim hocam, JS`e giriş yapalı çok uzun süre olmadı, derslerimden dolayı da yoğunlaşamadım öğrendiğim temelleri de unutmak üzereyim sanırım, kendimi geliştirmek ve JS`i oturtmak için böyle bir şey yazmayı düşündüm fakat JS bilgim yetmedi.
 
@Measterpo konusunu açtım, al bakalım.

 
Çözüm

Geri
Yukarı