Arc A750 sistem görüntü vermiyor

RAMB0

Hectopat
Daha fazla  
Öğle vakitlerinde bilgisayarım oyunda birdenbire görüntü vermeyi bıraktı. Ardından kasa üstünde ki tuş ile kapatıp açtım, Chrome'da vesaire sorun çıkartmadı ama yine oyuna girince tekrar kapandı. Ekran kartı hatası olabileceğini düşünüyorum. Şimdi son bir şans daha vereyim dedim, oyunu 2 dakika açtı ardından yine kapandı. Ancak sistem şu anda hiç görüntü vermiyor. Kasa ışıkları vesaire yanıyor sorun yok ama görüntü gelmiyor ekrana. Ayrıca ekran kartı fanları daha sesli çalışmaya başladı. Sistemi artık kasadan da açıp kapatamıyorum. Kapattığım an tekrar açılıyor sanki restart atıyormuşum gibi. Bu sorunu nasıl çözebilirim? En kötü ekran kartını garantiye göndermeyi düşünüyorum.

Sistem:
Intel Arc A750.
R5 5600.
ASUS Prime B450M K2.
MSI MAG 650W.
8x2 3200 MHz Corsair RAM.
Kingston 1 TB SSD.

Sıcaklık ve PSU güç kullanımı kontrol edildi, sorun yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğle vakitlerinde bilgisayarım oyunda birdenbire görüntü vermeyi bıraktı. Ardından kasa üstünde ki tuş ile kapatıp açtım, Chrome'da vesaire sorun çıkartmadı ama yine oyuna girince tekrar kapandı. Ekran kartı hatası olabileceğini düşünüyorum. Şimdi son bir şans daha vereyim dedim, oyunu 2 dakika açtı ardından yine kapandı. Ancak sistem şu anda hiç görüntü vermiyor. Kasa ışıkları vesaire yanıyor sorun yok ama görüntü gelmiyor ekrana. Ayrıca ekran kartı fanları daha sesli çalışmaya başladı. Sistemi artık kasadan da açıp kapatamıyorum. Kapattığım an tekrar açılıyor sanki restart atıyormuşum gibi. Bu sorunu nasıl çözebilirim? En kötü ekran kartını garantiye göndermeyi düşünüyorum.

Sistem:
Intel Arc a750.
R5 5600.
ASUS Prime B450M K2.
MSI MAG 650W.
Kingston 1 TB SSD.

En son arkadaşın biri bana Intel'a serisi ekran kartları düzeltildi hiçbir sorunu yok diye Intel'i savunuyordu bana. Umarım sorununu çözebilirsin. Belki sıcaklıklar ile alakalı bir şey olabilir.

Sistem:
Intel Arc a750.
R5 5600.
ASUS Prime B450M K2.
MSI MAG 650W.
Kingston 1 TB SSD.

Bu arada benzer bir sorunu yaşayan arkadaş BIOS güncellemesi yapıp sistemin sadece UEFI de çalışmasını sağlayarak sorunu çözmüş. Belki sende de çözülebilir.

En son arkadaşın biri bana Intel'a serisi ekran kartları düzeltildi hiçbir sorunu yok diye Intel'i savunuyordu bana. Umarım sorununu çözebilirsin. Belki sıcaklıklar ile alakalı bir şey olabilir.

Bu arada benzer bir sorunu yaşayan arkadaş BIOS güncellemesi yapıp sistemin sadece UEFI de çalışmasını sağlayarak sorunu çözmüş. Belki sende de çözülebilir.
Teşekkür ederim, deneyip tekrar yazacağım hocam.

Hocam denerim diyorum ama bilgisayar açılmış nasıl deneyeceğim.

Açılmıyor diyecektim.

Son düzenleme:

Hocam denerim diyorum ama bilgisayar açılmış nasıl deneyeceğim?

Açılmıyor diyecektim.

Hocam önce BIOS'a girip BIOS sürümünü öğren ardından anakartını internete yazıp en sonki BIOS güncellemesinin tarihine bak. Eğer seninkiyle aynıysa zaten BIOS'un günceldir değilse herhangi bir internet kafeye gidip flash belleği takıp BIOS indirebilirsin. Sadece UEFI modda nasıl çalıştırabileceğine YouTube'dan bakabilirsin. Ayrıca internet kafeden Windows 11 de indir BIOS'tan 0'dan bir format atmaya çalış. Bunların hepsinden önce BIOS'u fabrika ayarlarına döndürmeyi dene bakalım açılacak mı? Benim aklıma gelen çözümler bunlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı