Arc B580 için işlemci ve anakart önerisi

Bütçe
10000
Yani şu ana kadar GTA 5, Forza horizon 4, Squad ve The last of us Part 1 denedim. Yine aynı performansları aldım 2060'la. Buda beni şüpheye düşürdü acaba kartım mı bozuk diye. Ancak bazı sorduğum kişiler işlemcime yetersiz dedi.

Bütçeniz varsa geleceğe yatırım açısından dediğim ürünleri alabilirsiniz.Bütçeniz çok kısıtlıysa sadece 5600 işlemci alıp takabilirsiniz ama ben olsaydım am5 ve ddr5 platformuna geçerdim.Önü daha açık ve de 7500f çok daha iyi bir işlemci.

D
Bütçeniz varsa geleceğe yatırım açısından dediğim ürünleri alabilirsiniz.Bütçeniz çok kısıtlıysa sadece 5600 işlemci alıp takabilirsiniz ama ben olsaydım am5 ve ddr5 platformuna geçerdim.Önü daha açık ve de 7500f çok daha iyi bir işlemci.
Hocam yüksek ihtimalle değiştireceğim ancak bana başka bir forum sitesinde https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,213079059.html bu anakartı önerdiler sizinkiyle aynı ancak farklı marka. Hangisi daha iyidir acaba? Birde bu upgrade için PS5'i satmam gerekebilir sizin tercihiniz ne olurdur? Malum PS store fiyatları uçuk.

Destekler. 7500F ile daha üst seviye ekran kartı bile kullanabilirsiniz. Anakartların fiyatını RAM slotları, M.2 slot sayısı, soğutma blokları vs. Değiştiriyor. Biraz anakartları inceleyip hoşunuza gideni alırsınız. 7500F için ayrıca kule tipi bir hva soğutucu alın, stok soğutucu ile kullanılmaz. Bu uygundur.

7500F'e 4070 Ti Super takarsanız işlmci Cort'lar en fazla 4060ti ayarında olabilir

D

Hocam yüksek ihtimalle değiştireceğim ancak bana başka bir forum sitesinde https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,213079059.html bu anakartı önerdiler sizinkiyle aynı ancak farklı marka. hangisi daha iyidir acaba? Bir de bu upgrade için PS5'i satmam gerekebilir sizin tercihiniz ne olurdur? Malum PS Store fiyatları uçuk.

Bakıyorum da anakart fiyatlarları 2 ayda bayağı yükselmiş. O anakart yanlış hatırlamıyorsam 3.4K civarındaydı. Anakartın içi bayağı dolu, güzel özellikleri var ama BIOS menüsü kötü deniyordu. 3.4K olsaydı hala onu alırdım ama fiyatı 5.5k olmuş. Ona vermek yerine daha bilindik ASUS, MSI anakartları tercih ederdim. PS5 konusunda bir fikir belirtmem zor daha önce kullanmadım.

Arc B580 için yeterli olmaz mı yani? Bayağı işlemci istiyor sonuçta.

Olmaz demedim 7500F'e daha yüksek güçtü ekran kartı takabiliriz demişsiniz ona cevap verdim.

Olmaz demedim 7500F'e daha yüksek güçtü ekran kartı takabiliriz demişsiniz ona cevap verdim.
daha doğrusu başka biri demiş

Arc B580 için yeterli olmaz mı yani? Baya işlemci istiyor sonuçta.
fazlasıyla yeterli zaten b580'den o ayarda birşey

Anladım. Yani herkes hem fikir 7500f Arc B580'i besler. Çünkü bazı forumlarda Ryzen 5 5500 yeterli dedikleri için kartı satın aldım ancak baya bir yetersiz kalıyor. Sonradan sorun yaşamakta istemem yani.

Kart güzel ama driverları tam oturmadı.Umarım hızlı bir şekilde düzeltirler.Düzelince elinizde 4060 ti 16 gb versiyonundan aşağı kalmayan bir ekran kartı olacak.Hem de çok daha ucuzu.7500f ile 2k - 4k da çok rahat daha güçlü ekran kartlarını beslersiniz ama 1080p de 4070 ti süper gibi ekran kartları darboğaz yapacaktır.b580 7500f için hiçbir sıkıntı yapmaz.O konuda rahat olabilirsiniz.5600 ve 12400f de rahat beslerdi.5500, i3 12100f işlemciden biraz daha düşük kalitede.

Anladım. Yani herkes hemfikir 7500F Arc B580'i besler. Çünkü bazı forumlarda Ryzen 5 5500 yeterli dedikleri için kartı satın aldım ancak bayağı bir yetersiz kalıyor. Sonradan sorun yaşamakta istemem yani.

5500 almanız çağın gerisinde kalmak demek AM4'te ve DDR5'ten mahrum kalmak demek.

Kart güzel ama driverları tam oturmadı.Umarım hızlı bir şekilde düzeltirler.Düzelince elinizde 4060 ti 16 gb versiyonundan aşağı kalmayan bir ekran kartı olacak.Hem de çok daha ucuzu.7500f ile 2k - 4k da çok rahat daha güçlü ekran kartlarını beslersiniz ama 1080p de 4070 ti süper gibi ekran kartları darboğaz yapacaktır.
5500 almanız çağın gerisinde kalmak demek AM4'te ve DDR5'ten mahrum kalmak demek.
Konuyu tekrardan hortlattığım için kusura bakmayın ama sorum var. Bu kartın GTA online performansı. Burada ağır bir darboğaz var mı?

Dosya Ekleri

• 1735671522020.png
    1735671522020.png
    93,4 KB · Görüntüleme: 99

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı