Arc B580 için işlemci ve anakart önerisi

Bütçe
10000
Konuyu tekrardan hortlattığım için kusura bakmayın ama sorum var. Bu kartın GTA online performansı. Burada ağır bir darboğaz var mı?

Online versiyonunda işlemci kullanımı yüksek olur.Bir darboğaz var gibi görünüyor.İşlemci kullanımı yüksek olsa bile ekran kartı kullanımından yüksek olmamalı idi.Değerler ters olmalıydı kısaca.Birden fazla oyunda bu değerleri görürseniz işlemci darboğaz yapıyor diyebilirsiniz ama sadece Gta bazlı ise oyunun optimizasyonu ve ya ekran kartının driverı yüzünden diyebiliriz.

Online versiyonunda işlemci kullanımı yüksek olur.Bir darboğaz var gibi görünüyor.İşlemci kullanımı yüksek olsa bile ekran kartı kullanımından yüksek olmamalı idi.Değerler ters olmalıydı kısaca.Birden fazla oyunda bu değerleri görürseniz işlemci darboğaz yapıyor diyebilirsiniz ama sadece Gta bazlı ise oyunun optimizasyonu ve ya ekran kartının driverı yüzünden diyebiliriz.
Yani aldığım FPS değerinde bir sorun yok, işlemci kaynaklı değil mi?

Yani aldığım FPS değerinde bir sorun yok, işlemci kaynaklı değil mi?

O ekran kartı 7500f ile birlikte bile bazı oyunlarda darboğaz yapıyordu.Dediğim gibi driver sıkıntısı var ama 5500 ile b580 darboğaz yapmaz diye yabancı forumlarda birkaç konu okudum.Şu iki videoda 4060 ile alınan fpslere bakabilirsiniz.Birincisi 5500,ikincisi 7500f ile test edilmiş.B580 ile 5500 işlemcinin test edildiği videoları bulamadım.Genellikle iyi işlemcilerle B580 test edilmiş.Geneli 100 fps üstüne almış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende aynı kombinasyonu kullanıyorum hatta sistemimi yazayım Ryzen 5 5500, sparkle titan Arc B580 OC, MSI MAG B550M Mortar, 32 GB 3000MHz RAM, MSI MAG 550W 80+ PSU kullanıyorum ama bende darboğaz yaşıyorum FC 25'te Ultra ayarlarda %40 GPU kullanımı %40 CPU kullanımı oluyor 30 FPS'lerde sürünüyor normalde böyle asla olmaması gerekiyor ne olursa olsun Ryzen 5 5500 yine de diğer giriş orta segment islemcilere göre güçlü sayılabilir bu kartı rahat beslemesi gerekiyor. Bu sorunu yaşayan birkaç kişi daha gördümm forumlarda belki optimizayon sıkıntısı olabilir ya da komple formak atmak belki çözüm olabilir.

Bende aynı kombinasyonu kullanıyorum hatta sistemimi yazayım Ryzen 5 5500, sparkle titan Arc B580 OC, MSI MAG B550M Mortar, 32 GB 3000MHz RAM, MSI MAG 550W 80+ PSU kullanıyorum ama bende darboğaz yaşıyorum FC 25'te Ultra ayarlarda %40 GPU kullanımı %40 CPU kullanımı oluyor 30 FPS'lerde sürünüyor normalde böyle asla olmaması gerekiyor ne olursa olsun Ryzen 5 5500 yine de diğer giriş orta segment islemcilere göre güçlü sayılabilir bu kartı rahat beslemesi gerekiyor. Bu sorunu yaşayan birkaç kişi daha gördümm forumlarda belki optimizayon sıkıntısı olabilir ya da komple formak atmak belki çözüm olabilir.
Bu darboğaz kartın çok büyük bir sorunu. Çözülsün diye Ryzen 5 7500F aldım ancak açıkçası yine tam performans veremiyor. Kartı satıp yenisini alacağım artık.

Bu darboğaz kartın çok büyük bir sorunu. Çözülsün diye Ryzen 5 7500F aldım ancak açıkçası yine tam performans veremiyor. Kartı satıp yenisini alacağım artık.

7500f ile birlikte performans videolarını izledim daha önce.Zaten yazmışım da darboğaz oluyor diye.Kartın driverları problem olduğu için tam verim alınamıyor.Driverlar oturursa işte o zaman f/p bir ekran kartı almış olacaksınız.

@Aquino hocam bende düşünüyorum Intel B580 almayı Gigabyte B450M K anakartim var uyumlu ölümü işlemcide Ryzen 5 5600.

Ekran kartı ve işlemci uyumlu ama satın almadan önce önerilen güç kaynağına bakmanızı öneririm.Ayrıca ekran kartı ucuz ama sürücü sorunları olduğu için sizin işlemcinizden daha iyi işlemcilerle birlikte bile bazı oyunlarda darboğaz yapabiliyor.Bilginize...

Ekran kartı ve işlemci uyumlu ama satın almadan önce önerilen güç kaynağına bakmanızı öneririm. Ayrıca ekran kartı ucuz ama sürücü sorunları olduğu için sizin işlemcinizden daha iyi işlemcilerle birlikte bile bazı oyunlarda darboğaz yapabiliyor. Bilginize...

Hocam ben bu PSU'yu almayı düşünüyorum https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-msi-psu-mag-a650bn-650w-fiyati,1503628831.html
Ve RTX 3060 Ti mi alsam Intel Arc B580 alsam kararsızım bir Ömer'iniz var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı