İnceleme Arc for Windows tarayıcı ilk izlenimi

  • Konuyu başlatan TheAny
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 531
Merhaba,

Arc Browser, MacOS'te yer alan ve oldukça yüksek beğeni toplamış bir tarayıcı. Windows'a çıkartmak üzere başlamışlardı. Tarayıcının MacOS sürümünü deneyimlemedim ancak incelemelerini izledikten sonra kesinlikle Windows üzerinde olsa kullanırım düşüncesiyle sitesine girdim ve betası için kayıt oldum. Üç gün önce betaya erişim hakkı verildi. Uzun kullanım sonrası bir inceleme daha yapacağım ancak, şimdilik ilk deneyimlerimden bahsetmek istiyorum.

Öncelikle tarayıcıyı indirdikten sonra, ilk açılışından başlayalım. Yüksek sesli bir müzik ve oldukça şık bir tasarımla hoş geldin ekranı karşılıyor ilk kurulum sonrasında. Daha sonrasında bizden bir hesap oluşturmamızı istiyor veya giriş yapmamızı. Beta sürecinde size davet maili gelen mail adresiniz ile kayıt olmanız gerekiyor ve bu hesapla giriş yapmanız gerekiyor. Beta mailini almadığınız bir mail adresiyle kayıt olmayı denediğinizde hata veriyor ve kayıt olmanıza izin vermiyor.

Kayıt olup, giriş yaptıktan sonra, bizi tarayıcı karşılıyor.

Sahip olduğu özelliklerden bahsedelim;
  1. Sekmeler pencerenin sol tarafında yer alıyor ve bunları otomatik gizleyebiliyorsunuz.
  2. Sekmeleri gruplamak üzere üç farklı yol sunuyor;
    1. Klasörler
    2. Space (Alan)
    3. Tek sekmede split view şeklinde birden fazla sayfa açma olanağı
  3. Her bir space için sayfaların yüklendiği tarayıcının iç kısmı dışında tüm pencerenin rengini ve saydamlığını değiştirebiliyorsunuz.
  4. Space ve klasörlerden bağımsız sık kullanılan sayfalar için pin/sabitleme muhabbeti yine diğer tarayıcılarda bunda da var. Tüm spacelerde de en tepede değişmeksizin yer alıyor.
Chromium tabanlı olduğu için oldukça hızlı, hem de böyle bir arayüze rağmen.

MacOS versiyonunda adres çubuğu ekranın tepesinde değil soldaki sekmeler kısmında yer alıyor ve medya kontrolü gibi özelliklerde var. Windows versiyonunda adres çubuğu pencerenin en üstünde adresin salt okunur bir versiyonu ve üzerine tıklandığında ekranın tam ortasında bir adres çubuğu şeklinde açılıyor. Yine Mac versiyonunda ekranın üstünde hiç bir kontrol elementi yok, bunların hepsi sekme panelinde yer alıyor.

Dürüst olmam gerekirse, Mac versiyonu daha şık ve kullanımı daha akıcı olabilirmiş geliyor. Aynı arayüzü Windows'ta da sunacaklar mı bilmiyorum. Fakat şu haliyle bile oldukça şık.

Aşağıya kurulum sonrası ilk izlenimi paylaştım. Tarayıcının geleceğini sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Linux'ada bekliyoruz inşallah gelir yakın zamanda.
 
Çok güzel olmuş. Fakat tarayıcı Windows 10 uyumlu olacak mı? Ve ne zaman çıkacak?
Keşke 500.00 falan olsaydı :(.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (23).png
    Ekran Görüntüsü (23).png
    2,4 MB · Görüntüleme: 49
Dürüst olmam gerekirse, Mac versiyonu daha şık ve kullanımı daha akıcı olabilirmiş geliyor. Aynı arayüzü Windows'ta da sunacaklar mı bilmiyorum. Fakat şu haliyle bile oldukça şık.
Araştırdım biraz, muhtemelen Mac tasarımı gelmeyecek, Windows'un design guideline'larını kullanarak tasarım yapıyorlarmış, ve hedefleri birebir Mac tasarımı sunmak değil diyorlar internette.

Çok güzel olmuş. Fakat tarayıcı Windows 10 uyumlu olacak mı?
WinUI 3 Windows10'da yok. 2025 ise çok uzak değil, dolayısıyla Windows 10 desteği olacağını sanmıyorum.
 
Demekki Microsoft, Edge için yeni tasarımını buradan esinlendi(ya da çaldı 💀). Herkese açık olduğunda kesinlikle deneyeceğim.
 
Tarayıcıya bende erişim elde ettim ve indirdim ama maalesef sürekli çöküyor sanırım bunun sebebi Kaspersky'ın tarayıcı virüs olarak görüp sürekli bir şeyler silmesi şüphe etmeye başlamadım değil açıkçası. :D
 
Tarayıcıya bende erişim elde ettim ve indirdim ama maalesef sürekli çöküyor sanırım bunun sebebi Kaspersky'ın tarayıcı virüs olarak görüp sürekli bir şeyler silmesi şüphe etmeye başlamadım değil açıkçası. :D
Diğer bilgisayarımda benimde sürekli çöküyordu, ve onda da Kaspersky yüklü.
 
Diğer bilgisayarımda benim de sürekli çöküyordu, ve onda da Kaspersky yüklü.

Şu anlık çözdüm gibi eğer aynı sorunu yaşayanlar olursa Kaspersky üzerinden uygulama ayarlarından uygulamayı güvenilir yapmanız ve istisnalara eklemeniz gerekiyor aksi halde düzgün çalışmasını engelliyor maalesef.

Söylemeyi unuttum, konu için teşekkürler. Birkaç saatlik kullanım sonrası birkaç şey söylemek isterim. Bunlardan birisi tarayıcının ayarları detaylandırılmalı. Pek detaylı bir ayar kısmı yok gibi (ya de Edge'den geçtiğim için bana öyle geliyor :D), daha doğrusu istediğimi bulamadım gibi. Ama onun dışında alışılmışın dışında bir arayüze sahip bir tarayıcı görmek gerçekten çok hoş.
 
Safari'nin kardeşi gibi olmuş resmen.

Neyse Opera'dan devam ya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı