Sürprizbozan Arcane finali nasıldı?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
LoL zaten oynamıyorum çizimler Dishonored'a benziyor diye izliyordum dizisi bile sarmadı.

Orası da muamma. Öldü mü, yordle şehrine mi gitti, yoksa kendi evrenine mi döndü vb hiç bilgi vermiyorlar.
Christian Linke açıklama yapmış. Viktor ile Jayce en son kısımda atomlarına ayrılmışlar. Ne kadar gerçek bilmiyorum tabi. Belki de spoiler olmasın diye yalan söylüyor da olabilir ama şu anlık geri gelmeyecekler demiş.

Fazlasıyla ucu açık bir şekilde bitmiş dizi. Bu hikayelere nasıl dönüş yapıp sorulara cevap verecekler bilmiyorum. Özellikle neredeyse tam bir bölümü Ekko ve Jinx arasındaki ilişkiye ayırdıktan sonra 8 ve 9. bölümlerde gizemli bir şekilde ortadan kaybolan Jinx'i nasıl açıklayacaklar? Onca şeyden sonra Ekko'yu terk edip gitmiş olamaz, bir şekilde diğer dizilerde bunlara cevap vermeleri lazım yoksa dislike alacaklar benden.

Bizim bildiğimiz evrendeki Jinx Ekko'ya karşı ileri düzeyde bir şey hissetmiyor büyük ihtimal. Diğer evrende olayların farklı gelişmesi sonucu Powder hiçbir zaman arkadaşlarının ölümüne neden olmadı, Vander yaşıyordu ve Silco Powder'ı yanına alıp onu yetiştirmemişti. Bunlardan dolayı küçüklükten beri olan arkadaşlıkları özellikle VI'nin ölümüyle birlikte ve sürekli aynı ortamda bulunmak dolayısıyla aşka dönüştü diye düşünüyorum. Bizim evrendeki Jinx ile Ekko üçüncü kez karşılaştıklarında Jinx zaten o Gelişim Köprüsü sahnesinde Ekko'nun son bakışından ona karşı bir şeyler hissettiğini anladı. Buna rağmen kendisi aynı şekilde hissetmediği için bombayla karşılık verdi. Son karşılaşmalarında da Ekko'nun zaman cihazı içindeki maymunları görünce artık kesin olarak kendisine karşı ilgisi olduğunu anladı. Aralarında geçen sohbetin devamını bize göstermediler. Ekko Jinx'i tam olarak nasıl ikna etti, alternatif evrende olanları Jinx'e anlattı mı hiçbir bilgimiz yok ama Jinx yaptıklarından dolayı çok pişmandı ve kardeşi de kendisini rahat bırakmadığı için son çare olarak kendisini öldü göstererek başka bir şehire gitme kararı aldı.

İlerleyen zamanlarda Jinx de belki zamanla aynı şekilde Ekko'ya karşı bir şeyler hissetmeye başlayabilir ama biz bunu görene kadar herhalde 10-15 sene geçer. Artık yeni hikayelere odaklanacaklar çünkü. Keşke başka bir stüdyo da 3. sezon için çalışsaydı.

Son düzenleme:

Hocam hafif kıvılcımlar vardı sanki ep 9 da kıyafetlerideki simgeler aynı renk olması Ekko'nun Jinx ile konuştuktan sonra tokayı değiştirmesi "always a dance with you demesi " bir ihtimal bende umut uyandırıyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241129_114806.jpg
    43,3 KB · Görüntüleme: 30
Hocam hafif kıvılcımlar vardı sanki ep 9 da kıyafetlerideki simgeler aynı renk olması Ekko'nun Jinx ile konuştuktan sonra tokayı değiştirmesi "always a dance with you demesi " bir ihtimal bende umut uyandırıyor.
Ekko'da var zaten. Jinx'te yok işte. Tek taraflı kalıyor biraz. Platonik gibi. Diğer evrende öyle değil ama. Belki Ekko ile son konuşmasında ufaktan bir kıvılcım başlamış olabilir ama orada da dizi bitti zaten.

@BurakAtan
Ben aralarındaki ilişkinin platonik filan olduğuna inanmıyorum. İzlediğimiz ana evrende psikolojik sıkıntılara maruz kalmamış, kafası bulanmamış, normal bir Powder olmadığı için Jinx sürekli ya başkalarını ya da kendini yok etme içgüdüsü ile hareket ediyor. Yaşadığı zihinsel sorunlar potansiyel ilişkisinin önüne geçiyor, Ekko ise bu hareketlerini onaylamıyor ama bir yandan da kıyamıyor. Sadece engellemekle yetiniyor. Çocukluk bölümlerinden belli aralarında çekim olduğu.

İntihar sahnesinden sonra belli ki aralarındaki psikolojik engeller kalkıyor ve birlik olmaya karar veriyorlar (öylesine bir birlik değil, baya sembolleri dahil ortak). Kaçma planını Ekko'ya anlatıyor mu bilmiyorum ama anlatmadıysa bile bunca değişimden sonra sap gibi tek başına bırakıp gitmiş olması bana çok saçma ve acımasızca geliyor (en azından Ekko ile iletişimde kalmalı). Değişmeye karar vermiş bir Jinx, daha doğrusu Powder, bunu yapmaz. Bu şekilde Ekko-Jinx için abes bir senaryo yazarlarsa veya hiçbir şey anlatmadan ucunu açık bırakıp kaçarlarsa ciddiyim genel olarak hak etmemiş oldukları halde diğer serilerine dislike basıcam netflixten.

Son düzenleme:
Aynı şeyleri yazıyoruz işte. Ben de aynısını dedim. Demek ki üstte yazdığım kötü olaylar Powder'ın başına gelmese Jinx versiyonuna dönüşmeyecekti, çocukluk zamanları birlikte takıldığı ve sevdiği arkadaşı olan Ekko ile aralarında büyük ihtimalle diğer evrendeki gibi bir ilişki olacaktı.

Platonik deme sebebim de Powder'ın Jinx'e dönüştükten sonraki ruh hali dolayısıyla bu tarz ilişkiler kurma yolunda çaba göstermemesi ve kendini buna kapatmasıydı. Böyle olunca da Ekko'nın bu ilgisi tek taraflı kalıyor ve Ekko'nun karşılığını alamadığı bir sevgi ortaya çıkıyor. Zaten daha önceki karşılaşmalarında da Ekko bariz bir şekilde beden diliyle Jinx'e bunu göstermişti ama Jinx, Ekko'nun bu ilgisine gereken karşılığı vermemişti. Bir nevi bizden olmaz ya da ben böyle bir şey istemiyorum diyerek bombayı patlatarak cevabını bu şekilde vermiş oldu o köprü sahnesinde.

Kendini patlattığı ikinci sahnede ise aralarında geçenlerin devamını bilmediğim için kesin bir şey diyemem ama bölümün sonunda Jinx balonla tek başına uzaklaştığından, Ekko'da tek başına kalıp şehri izlediğinden ortada imkansız bir aşk olduğunu ikisi de kabullenmiş oldu diyebilirim. Dizi zaten drama üzerine kurulu. Bundan ötürü Singed ve ufak da olsa VI-Caitlyn hariç mutlu son yaşayan kimse yok. Yazarlar da biz üzülelim diye böyle bitirmişler finali.

Son düzenleme:
Ekko'da var zaten. Jinx'te yok işte. Tek taraflı kalıyor biraz. Platonik gibi. Diğer evrende öyle değil ama.

Hocam dmeyin öyle.

Öyle galiba hocam bir mektup olsa neler olurmuş neyse artık ionia noxusa odaklanacağız onlarda da böyle olursa Riot'u basmaya gideriz artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…