Arch kurulumunda EFI System yok

Hocam lsblk yazıp ekran görüntüsü atar mısın?
image.jpg

nvme0n1p4’e kurmaya çalışıyorum, konuya katkısı olur mu bilmem ama söylemek istedim.

cfdisk /dev/nvme0n1 yaz bakalım.

cfdisk'te direkt olarak diskin parçasını açamazsın. Öyle yapmaya çalışmışsın belli ki. İlk başta yapman gereken, nvme0n1 yazıp daha sonra oradaki bölgeden ayarlarını yapmak. Direkt olarak diski editleyeceksin. Parçasını değil.

Hocam burada eğer /dev/nvme0n1p4’e type yazarsam EFI System çıkıyor.

Bütün bölümü EFI System yapmam gerekmiyor sanırım, bu diski nasıl bölümleyeceğim?

@EldrithcWraith
Dual boot yapacaksınız sanırım, bir tane 4 GB oluşturduktan sonra geri kalan hepsini oluşturabilirsiniz. 4G'lık bölümü Linux Swap yapın, diğer bölüm Linux filesystem kalsın. Efi system Windows kuruluysa oluşmuştur zaten.

ÖNEMLİ: Dual boot yapacaksanız efi system oluşturmayın! Aksi takdirde windows'u kaybedersiniz.

Dual boot ile normal kurulumun tek farkı efi system oluşturmamaktır, efi system oluşturmayıp normal kurulumu efi bölümü üzerine yaparsanız çalışır.

Dual boot yapacaksınız sanırım, bir tane 4 GB oluşturduktan sonra geri kalan hepsini oluşturabilirsiniz. 4G'lık bölümü Linux Swap yapın, diğer bölüm Linux filesystem kalsın. Efi system Windows kuruluysa oluşmuştur zaten.

ÖNEMLİ: Dual boot yapacaksanız efi system oluşturmayın! Aksi takdirde windows'u kaybedersiniz.

Dual boot ile normal kurulumun tek farkı efi system oluşturmamaktır, efi system oluşturmayıp normal kurulumu efi bölümü üzerine yaparsanız çalışır.
Tamamdır hocam çok teşekkürler kuruluma başladım.

Hocam nihayet kurulumu tamamladım, şimdi GRUB'a Windows Boot Manager nasıl eklenir diye bakıyorum, yardımınız için teşekkürler...

Son düzenleme:
İsterseniz yardım edebilirim, yapamazsanız haber verirsiniz.
Hocam başka bir sorun oluştu ancak ceza almamak için alttaki kısmı yazıyorum;

Bu konuda başka bir konu için yardım istemiyorum. Sadece durumu anlatıyorum ve bunun hakkında ayrı konu açacağım.

Her neyse diski genişletmem gerekti. Yaptıktan sonra sistemi başlattığımda GRUB Rescue moda giriyor, burası sorun değil düzelterek sistemi açabiliyorum ancak her yeniden başlattığımda tekrar rescue moda giriyor tekrar komutla düzeltmem gerekiyor.

Şuanlık çözüm bakıyorum eğer çözemezsem açacağım konuda sizi etiketlerim, yardım için teşekkürler.

Hocam başka bir sorun oluştu ancak ceza almamak için alttaki kısmı yazıyorum;

Bu konuda başka bir konu için yardım istemiyorum. Sadece durumu anlatıyorum ve bunun hakkında ayrı konu açacağım.

Her neyse diski genişletmem gerekti. Yaptıktan sonra sistemi başlattığımda GRUB Rescue moda giriyor, burası sorun değil düzelterek sistemi açabiliyorum ancak her yeniden başlattığımda tekrar rescue moda giriyor tekrar komutla düzeltmem gerekiyor.

Şuanlık çözüm bakıyorum eğer çözemezsem açacağım konuda sizi etiketlerim, yardım için teşekkürler.
Hocam basit bir çözümü var, yapmanız gereken grubu tekrar kurmak.

Tekrar USB'den boot edip diskleri doğru bir şekilde mount ettikten sonra chroot ortamına girin, grub-install ve grub-mkconfig komutlarını tekrar uygulayın. Ha direkt grub-install yazmayın devamında ne yazmanız gerekiyorsa onu yazacaksiniz, bilginiz olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı