Çözüldü Arch Linux "chaotic-mirrorlist okunamadı" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

myrddraal

Hectopat
Merhaba, yeni Linux kullanıcısıyım. Birkaç Linux denedim, Arch Linux kurmasının zor olduğu her yerde yazıyor ama insan dayanamıyor işte. Bu forumdaki rehberlere bakarak Arch Linux kurdum ama şöyle bir sıkıntı var. Şimdiden teşekkür ederim.
Sıkıntu şu:

1691923045484.png

Mirrorlist-1 diye dosya açıp içine Arch Linux sitesinde turkey serverlarını koydum. Conf dosyasından değiştirdim. Sonuna da chaotic include yaptım.

1691923180059.png

O dizine benim elle bir dosya mı yapmam gerekiyor?

1691923252992.png

Merhaba, yeni Linux kullanıcısıyım. Birkaç Linux denedim, Arch Linux kurmasının zor olduğu her yerde yazıyor ama insan dayanamıyor işte. Bu forumdaki rehberlere bakarak Arch Linux kurdum ama şöyle bir sıkıntı var. Şimdiden teşekkür ederim.
Sıkıntu şu:

Eki Görüntüle 1900940

Mirrorlist-1 diye dosya açıp içine Arch Linux sitesinde turkey serverlarını koydum. Conf dosyasından değiştirdim. Sonuna da chaotic include yaptım.

Eki Görüntüle 1900947

O dizine benim elle bir dosya mı yapmam gerekiyor?

Eki Görüntüle 1900955

Chaotic'i eklemeden önce yapmanız gereken bazı adımlar var.
Öncelikle aşağıdaki kodları sırasıyla girin.

Bash:
sudo pacman-key --recv-key 3056513887B78AEB --keyserver keyserver.ubuntu.com

sudo pacman-key --lsign-key 3056513887B78AEB

sudo pacman -U 'https://cdn-mirror.chaotic.cx/chaotic-aur/chaotic-keyring.pkg.tar.zst' 'https://cdn-mirror.chaotic.cx/chaotic-aur/chaotic-mirrorlist.pkg.tar.zst'

Ardından /etc dizinindeki pacman.conf dosyasının içine aşağıdaki satırları ekleyin. Mirrorlist-1 dosyasını da silin.

Bash:
[chaotic-aur]

Include = /etc/pacman.d/chaotic-mirrorlist

İlk defa bununla karşılaştım hocam. Net bir çözüm de bulamadım. Keyring'i tekrar yüklemek işe yarayabilir ama paketin ismi de şu an aklımda değil.

İlk defa bununla karşılaştım hocam. Net bir çözüm de bulamadım. Keyring'i tekrar yüklemek işe yarayabilir ama paketin ismi de şu an aklımda değil.

Bir de aşağıdaki kodların çıktılarını atar mısın?

Bash:
sudo pacman-key --help

sudo pacman-key --refresh

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı