Arch Linux ekran parlaklığı ayarlamıyor

Bununla ne yapıyordun? Olmayan nedir, parlaklığı değiştiremedin mi?

Bu komutla parlaklığı kısma ve açma çalışıyor ancak alt paneller gidip geliyor titriyor kısacası işletim sistemi bozuluyor. Neden olduğunu çözemedim. Düzeltemediğim için sıfırdan kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu komutla parlaklığı kısma ve açma çalışıyor ancak alt paneller gidip geliyor titriyor kısacası işletim sistemi bozuluyor. neden olduğunu çözemedim. düzeltemediğim için sıfırdan kurdum.

İlk mesajında paylaştığın komutlar sadece içi boş bir yapılandırma dosyası oluşturur. Büyük ihtimalle için boş olduğu için, sistem farklı bir GPU sürücüsü (fbdev gibi) ile açılmıştır.

Şu komutların çıktısını paylaş bakalım.

Kod:
ls /sys/class/backlight/

grep ^ /sys/class/backlight/*

İlk mesajında paylaştığın komutlar sadece içi boş bir yapılandırma dosyası oluşturur. Büyük ihtimalle için boş olduğu için, sistem farklı bir GPU sürücüsü (fbdev gibi) ile açılmıştır.

Şu komutların çıktısını paylaş bakalım.

Kod:
ls /sys/class/backlight/

grep ^ /sys/class/backlight/*
[veysel@veysel ~]$ ls /sys/class/backlight/
acpi_video0 intel_backlight

[veysel@veysel ~]$ grep ^ /sys/class/backlight/*
grep: /sys/class/backlight/acpi_video0: Bir dizin
grep: /sys/class/backlight/intel_backlight: Bir dizin

Şu komutları uçbirimde çalıştır ve sistemi yeniden başlat.

Kod:
sudo rm -f /etc/default/grub.d/acpi-backlight.cfg

sudo LC_ALL=C /bin/bash -c "grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"

Sonra şu komutların çıktılarını yeniden paylaşırsın.

Kod:
ls /sys/class/backlight/

grep ^ -R /sys/class/backlight/*

Şu komutları uçbirimde çalıştır ve sistemi yeniden başlat.

Kod:
sudo rm -f /etc/default/grub.d/acpi-backlight.cfg

sudo LC_ALL=C /bin/bash -c "grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"

Sonra şu komutların çıktılarını yeniden paylaşırsın.

Kod:
ls /sys/class/backlight/

grep ^ -R /sys/class/backlight/*
Kod:
[veysel@veysel ~]$ ls /sys/class/backlight/
acpi_video0  intel_backlight

sonra bu kod sonrası [veysel@veysel ~]$ grep ^ -R /sys/class/backlight/*

bir sürü durmak bilmeyen yazılar çıkıyor ve sürekli hızla yazmaya devam ediyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220313_233612.png
    Screenshot_20220313_233612.png
    178,4 KB · Görüntüleme: 45
Daha önce şuradaki konuda aynı sorunu çözmüşüz. Çözüldü: Linux Mint Xfce ekran parlaklık ayarı ayarlanmıyor

Tek farkı şuradaki karalisteye ekleme işlemi olmuş. Bunu da dene bakalım ve yeniden başlat. Çözüldü: Linux Mint Xfce ekran parlaklık ayarı ayarlanmıyor

Evet aynı yöntemle çözdüm oldu. Ancak hata verdi hiç kara listeye eklemedim. Onu da deniyorum şimdi.

Daha önce şuradaki konuda aynı sorunu çözmüşüz. Çözüldü: Linux Mint Xfce ekran parlaklık ayarı ayarlanmıyor

Tek farkı şuradaki karalisteye ekleme işlemi olmuş. Bunu da dene bakalım ve yeniden başlat. Çözüldü: Linux Mint Xfce ekran parlaklık ayarı ayarlanmıyor

Çok garip karalisteyi uyguladım ve tamamen artık o yöntemle dahi ekran parlaklığı çalışmaz hale geldi olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok garip karalisteyi uyguladım ve tamamen artık o yöntemle dahi ekran parlaklığı çalışmaz hale geldi olmuyor.

Bunu uygulamadan önce parlaklık değiştirme çalıştıysa, aşağıdaki komutlarla işlemi geri alabilirsin.

Kod:
sudo rm -f /etc/modprobe.d/acer-wmi.conf

sudo modprobe acer_wmi

Bunu uygulamadan önce parlaklık değiştirme çalıştıysa, aşağıdaki komutlarla işlemi geri alabilirsin.

Kod:
sudo rm -f /etc/modprobe.d/acer-wmi.conf

sudo modprobe acer_wmi
Düzelmedi. Sizi yormak istemiyorum tekrardan temiz kurulum yapıp bu başlığı devam ettirerek sizden yardım isteyeyim. Çok kurcalamaktan belki bazı ayarları bozmuş olabilirim veya olabiliriz. Böylelikle saf temiz hali ile size teslim edeyim o şekilde kısa sürede sizde uğraşmadan fazla beni yönlendirebilirsiniz :)
Düzelmedi. Sizi yormak istemiyorum tekrardan temiz kurulum yapıp bu başlığı devam ettirerek sizden yardım isteyeyim. Çok kurcalamaktan belki bazı ayarları bozmuş olabilirim veya olabiliriz. Böylelikle saf temiz hali ile size teslim edeyim o şekilde kısa sürede sizde fazla uğraşmadan yorulmadan beni yönlendirebilirsiniz :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı