Arch Linux ekran parlaklığı ayarlamıyor

Yeniden kurulum yaparsan, doğrudan şunu deneyebilirsin. Çözüldü: Linux Mint Xfce ekran parlaklık ayarı ayarlanmıyor

Gerçi yaptığımız her şeyi geri aldık aslında, yeniden kuruluma da gerek olmamalı.

Yeni kurulum yaptım. Doğrudan bu eski ayarları yeniden kullandım olmadı. KDE Plasma sürümü yükseldiği için doğrudan kullandığım masaüstü ortamından kaynaklandığını tahmin ettim önceden böyle bir titreme veya ekran ışığının çalışmaması gibi bir şey olmuyordu KDE'de. KDE Plasma'yı tamamen kaldırıp bu tezi kontrol edebilmek için Xfce masaüstü ortamını kurdum ve ekran panelinde titreme veya ekran ışığını açılıp kapanmama gibi sorunlar yok stabil olarak gayet iyi çalışıyor. Hemen arkasından yine Plasma kurdum ve yine Titreme sorunu çıktı kurcalayınca ise ayarlar tutmadı ışık kısma çalışmadı sizden öğrendiğim her şeyi geri alma komutu ile aldım. Tekrar uyguladım plasma da ışık kısma açma çalışıyor ama titreme sorunu devam ediyor? Ne yapacağımı bilmiyorum? KDE silip Xfce yükledim her şey normal ama KDE kullanmak istiyorum Xfce itici geliyor bana sorun bilgisayarın grafik vs uyumsuzluğu değil doğrudan masaüstü ortamından kaynaklı bir hata olduğunu net olarak anlamış bulunmaktayım. Çözümünüz var mıdır? Düşünceleriniz nedir? @OzgunP

Şunun çıktısını paylaş bakalım.

Kod:
cat /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf

Bu aslında KDE ile ilgili bir sorun, güncel sürümlerinde kompozitingden kaynaklıymış. Açık kaynaklı Nouveau sürücüsünde çok daha beter sorunlar oluyor KDE'de.

Kod:
cat: /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Bu çıktıyı aldım.
Ama unutmadan şu an Xfce4 kurulu şimdi plasma yükleyip tekrardan çıktı paylaşayım.
KDE Plasma yukledim. "Böyle bir dosya ya da dizin yok" ciktisini verdi yine.

Şunun çıktısını paylaş bakalım.

Kod:
cat /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf

Bu aslında KDE ile ilgili bir sorun, güncel sürümlerinde kompozitingden kaynaklıymış. Açık kaynaklı Nouveau sürücüsünde çok daha beter sorunlar oluyor KDE'de.

KDE kullanma konusunda ısrar etmemdeki sebep hoşuma gitmesi değil Xfce4 de güzel ana nedenim şu Öğretmenim ve ekran bölme özelliği var KDE özelleştirmeleri hayat kurtarıcı. Mesela Office açıyorum aynı anda PDF ve ekran ikiye otomatik ayrılıyor yine bakıp kopyalayıp veya takip edip yazılarımı rahatlıkla yazıyorum. Flash üzerinden dosya alacağım çalışmalara dokunmadan ekranı kapatmadan tek tıkla dosya yöneticisi üçüncü ekran olarak çıkıyor ve aynı anda 3 veya 4 sekme açık şekilde işlerimi tek ekranda hallediyorum. Bu genomo olan Pop!_OS'daki benzeri özellikten bahsediyorum. Genomo bilgisayarımı kasıyor en iyi hafif olan başlangıç dostuna yakın KDE. Xfce4 en güzeli çok rahat çalışıyor bilgisayarım bu özelliği Xfce4 yükleme imkanım varsa KDE geçmeme gerek yok ekran titremeden ışık problemine kadar sorunlar var laptop ve pil tüketimini derinden etkiliyor. KDE ışık sorununu çözemezsek Xfce4'e ekran bölme özelliği eklenebiliyorsa biliyorsanız onu uygulayalım ve sizi de uğraştırmayayım. Allah razı olsun çok ilgilendiniz hakkınız ödenmez. Değerli vaktinizi çalmak tüketmek benim dikkatimi çekiyor. Asıl amacım bu ekran bölme özelliği kısacası o yüzden Plasma ile uğraşıyorum

Laptop ise uyku moduna alıp uyandırın. Ben böyle idare ediyorum. Mint'te de öyleydi Arch'ta da öyle.

Şimdi bunu da denedim olmadı.
@OzgunP

Son düzenleme:
cat: /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf: Böyle bir dosya ya da dizin yok

Bu dosyayı oluşturmamışsın. Bu durumda KDE'de parlaklığı değiştirebiliyorsun, ama ekrandaki titremelerden kurtulamıyorsun, doğru mu? Ne yaptığın ve yapmadığın şu an için biraz karıştı, bu sebeple soruyorum.

Bir de ek olarak inxi paketini kurup, şu komutun çıktısını paylaş.

Kod:
inxi -SGxx

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı