Arch Linux HDD'ye kurulmayınca HDD'deki dosyalar kullanılabilir mi?

Soldier Medic

Decapat
Daha fazla  
Eski Ubuntu'daki HDD dosyalarım, Arch Linux install ile ilk defa Arch Linux kurunca silinmedi. Arch Linux'u SSD'ye kurdum. Şimdi ben HDD'deki dosyaları kullanabilir miyim (HDD'deki dosyalar sadece Flatpak üzerinden, heroic Games'in Wine aracı ile oynayabildiğim oyunlar sadece.)?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski Ubuntu'daki HDD dosyalarım, Arch Linux install ile ilk defa Arch Linux kurunca silinmedi. Arch Linux'u SSD'ye kurdum. Şimdi ben HDD'deki dosyaları kullanabilir miyim (HDD'deki dosyalar sadece Flatpak üzerinden, heroic Games'in Wine aracı ile oynayabildiğim oyunlar sadece.)?
Flatpak üzerinden dediğiniz Heroic Games Launcher herhalde? O büyük ihtimalle çalışmaz fakat SSD'ye (yani Arch'a) direk AUR'dan heroic-games-launcher-bin kurarsanız (bu flatpak olmayan, native versiyonu) oyunları oradan sorunsuz olarak oynarsınız. Olmazsa lutris ile de oynayabilirsiniz. Oyun dosyalarınızı vesaire kullanabilirsiniz.

Kurulum sırasında HDD'ye dokunmadığınız için silinmediğini varsayıyorum. Oyun dosyalarının çalışacağını düşünüyorum ancak Flatpak paketleri konusunda emin değilim. Ubuntu'nun paket yöneticisi ile Arch'ın paket yöneticisi farklı bildiğim kadarıyla.
Yani flatpak evrensel paket yönetici olduğundan dolayı HDD'deki dosyaları SSD'ye taşısam çalışabilir mi?

Flatpak üzerinden dediğiniz Heroic Games Launcher herhalde? O büyük ihtimalle çalışmaz fakat SSD'ye (yani Arch'a) direk AUR'dan heroic-games-launcher-bin kurarsanız (bu flatpak olmayan, native versiyonu) oyunları oradan sorunsuz olarak oynarsınız. Olmazsa lutris ile de oynayabilirsiniz. Oyun dosyalarınızı vesaire kullanabilirsiniz.
Peki AUR mu daha performars verir? Yoksa flatpak mı?

Yani flatpak evrensel paket yönetici olduğundan dolayı HDD'deki dosyaları SSD'ye taşısam çalışabilir mi?

Peki AUR mu daha performars verir? Yoksa flatpak mı?
Flatpak uygulamalarının taşınıp taşınamayacağı hakkında maalesef bir bilgim yok, kusura bakmayın. Fakat tahminimce bir yolu vardır.

AUR'daki native olduğundan flatpak versiyonuna göre uygulama daha hızlı çalışır ve biraz daha akıcı olabilir. Oyun performanslarını etkilemez. Sadece arayüz ve yükleme kolaylığı kısmında avantaj sağlarsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı