Çözüldü Arch Linux Hyprland kurulumu nasıldır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beouily

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik
Yeni bir bilgisayar aldım ve sıfırdan Arch Linux ve üstüne Hyprland kurmak istiyorum. Konuları gezdiğimde kurulumlara rastladım fakat buraya da sormak istedim @Bayram Tempest hocam bu konuda oldukça bilgili geldi rahatsız etmiyorumdur umarım nasıl kurulduğunu archinstall ayarlarından itibaren anlatabilir misiniz? Bir iki deneyimim var fakat fail oldu ne yazık ki USB'ye Rufus ile yazıp ana sistem yapacağım önerdiğiniz dotfiles veya kendi dotfiles'inizi söyleyebilirsiniz fakat dotfiles, Arch Linux, Hyprland ve eğer gerekli ise. Conf ayarlını anlatabilir misiniz size zahmet? Çok uğraşıp yorulmayın arkadaşlar basit şekilde anlatabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
JaKooLit'in Hyprland configini kullanabilirsin. Github'ta bulabilirsin. Otomatik kuruluma sahip.

Hyprland configi öğrenmek için kendi dokümanını okumalısın wikisinden.

Kendi dotfilesım vardı ama NVIDIA'ya geçtiğim için kaldırdım.

Kurulum:
Kod:
git clone --depth=1 https://github.com/JaKooLit/Arch-Hyprland.git ~/Arch-Hyprland
cd ~/Arch-Hyprland
chmod +x install.sh
./install.sh
JaKooLit'in Hyprland configini kullanabilirsin. Github'ta bulabilirsin. Otomatik kuruluma sahip.

Hyprland configi öğrenmek için kendi dokümanını okumalısın wikisinden.

Kurulum:
Kod:
git clone --depth=1 https://github.com/JaKooLit/Arch-Hyprland.git ~/Arch-Hyprland
cd ~/Arch-Hyprland
chmod +x install.sh
./install.sh

Çözüm
Jakoolit'in Hyprland Config'ini kullanabilirsin. GitHub'ta bulabilirsin. Otomatik kuruluma sahip.

Hyprland Config'i öğrenmek için kendi dokümanını okumalısın wikisinden.

Kurulum:
Kod:
cd ~/Arch-Hyprland
chmod +x install.sh
./install.sh

Hocam archinstall ile Arch'ı minimal şekilde kurup sonrasında yazdığınız komutları mı yazmam gerekli? Ve Hyprland indirmeme gerek var mıdır? Dotfiles'in içinde hazır geliyor mu acaba? Ve. Conf için ayarlamam gereken bir şey var mı? Son olarak ben de NVIDIA kullanıcısıyım bu yüzden indirmem gereken veya yapmam gereken ekstra ayar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam archinstall ile Arch'ı minimal şekilde kurup sonrasında yazdığınız komutları mı yazmam gerekli? Ve Hyprland indirmeme gerek var mıdır? Dotfiles'in içinde hazır geliyor mu acaba? Ve. Conf için ayarlamam gereken bir şey var mı? Son olarak ben de NVIDIA kullanıcısıyım bu yüzden indirmem gereken veya yapmam gereken ekstra ayar var mı?
Evet archinstall ile minimal olarak kurduktan sonra komutları kullanacaksın. Minimal profil seçmelisin, masaüstü ortamı kurma.

İçerisinde hazır geliyor her şey, ek bir şey yapmana gerek yok. Tek yapacağın komutları kullandıktan sonra nano .config/hyprland/hypr.conf komutuyla config dosyasını açıp keyboard kısmından klavye dilini ayarlamak. CTRL ve X ile de dosyayı kaydedersin.

Evet archinstall ile minimal olarak kurduktan sonra komutları kullanacaksın. Minimal profil seçmelisin, masaüstü ortamı kurma.

İçerisinde hazır geliyor her şey, ek bir şey yapmana gerek yok. Tek yapacağın komutları kullandıktan sonra nano .config/hyprland/hypr.conf komutuyla config dosyasını açıp keyboard kısmından klavye dilini ayarlamak. CTRL ve X ile de dosyayı kaydedersin.
Anladım hocam jakoolit'in github profilinde arch-hyprland ve hyprland-dotfiles adında 2 tane farklı repo görünce kafam karıştı sorayım dedim attığınız kodda arch hyprland indiriyor dotfileste geliyorsa güzel ve hyprlandı farklı sistemlere kurmamda herhangi bir avantaj var mıdır? Ve hyprland gibi başka seçenekler veya başka kurulmasını tercih ettiğiniz sistemler var mıdır önerebileceğiniz?

Anladım hocam jakoolit'in github profilinde arch-hyprland ve hyprland-dotfiles adında 2 tane farklı repo görünce kafam karıştı sorayım dedim attığınız kodda arch hyprland indiriyor dotfileste geliyorsa güzel ve hyprlandı farklı sistemlere kurmamda herhangi bir avantaj var mıdır? Ve hyprland gibi başka seçenekler veya başka kurulmasını tercih ettiğiniz sistemler var mıdır önerebileceğiniz?
Hyprland ve Sway dışında Wayland pencere yöneticisi önermem. Sway çok sadedir. Hyprland ile devam etmeniz en iyisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı