Çözüldü Arch Linux i3 çözünürlüğü tam değil

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

401916

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Dün Arch i3 kurulumu yaptım. Geçen seferde olduğu gibi çözünürlük sorunuyla karşılaşıyorum. Normal açılana kadar en az 5 defa yeniden başlatma yapmam gerekiyor. Oldukça vakit kaybı olduğu için bu sorunu çözmem gerekiyor. Bu sorunu internette nasıl aratacağımı bilemediğim için konu açıyorum. @Linuxginar @gen2 @433815 @OzgunP @404631

20220216_223127~2.jpg

Çözüm
@Linuxginar GRUB açılış seçeneklerine çözünürlük ayarlarını ekleyebilir miyiz? Eklersek bir şey fark eder mi? Ya da sorduğum soru saçma mı?
GRUB belki terminal cozunurlugunu ayarlar, denenebilir aslinda olabiliyorsa.
GRUB_GFXMODE=1920x1080x32,auto komutunu /etc/default/grub dosyasina ekleyip cozunurlugune gore 1920x1080 degistirebilirsin. Sonra da sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg yapip dene bakalim.
Normalde bende de polybar kurulu. Kendi config dosyamda da oluyor bu sorun. Config dosyasına özel değil. İlk i3 kurduğumda da oluyordu.

@Linuxginar @433815 Bir şekilde terminali açmayı başardım. Normal açılınca xrandr -s komutu işe yarıyorken böyle açılınca sistem işe yaramıyor. xrandr -s 1366x768 komutunu denedim. Şöyle hata aldım.
Kod:
[demboo@demboo ~]$ xrandr -s 1366x768
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  140 (RANDR)
  Minor opcode of failed request:  2 (RRSetScreenConfig)
  Value in failed request:  0x10
  Serial number of failed request:  14
  Current serial number in output stream:  14
[demboo@demboo ~]$

@Linuxginar @433815 Bir şekilde terminali açmayı başardım. Normal açılınca xrandr -s komutu işe yarıyorken böyle açılınca sistem işe yaramıyor. xrandr -s 1366x768 komutunu denedim. Şöyle hata aldım.
Kod:
[demboo@demboo ~]$ xrandr -s 1366x768
X Error of failed request:  BadValue (integer parameter out of range for operation)
  Major opcode of failed request:  140 (RANDR)
  Minor opcode of failed request:  2 (RRSetScreenConfig)
  Value in failed request:  0x10
  Serial number of failed request:  14
  Current serial number in output stream:  14
[demboo@demboo ~]$
Benim attigimda olmuyordu bu sorun iste, boyle bi' hata aliyordum ben de.

@Linuxginar GRUB açılış seçeneklerine çözünürlük ayarlarını ekleyebilir miyiz? Eklersek bir şey fark eder mi? Ya da sorduğum soru saçma mı?

GRUB belki terminal cozunurlugunu ayarlar, denenebilir aslinda olabiliyorsa.
GRUB_GFXMODE=1920x1080x32,auto komutunu /etc/default/grub dosyasina ekleyip cozunurlugune gore 1920x1080 degistirebilirsin. Sonra da sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg yapip dene bakalim.

Çözüm
Hocam, 4 kez yeniden başlatma yaptım. Hepsinde de normal çözünürlükte açıldı. O zaman sorun çözüldü diyebilir miyiz? Ya da biraz daha test etmek mi makul olur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı