Arkadaşlar sabah Arch kurdum. Neyse, bana okuduğum yerde kendimi root hesabi yapma kodunu mu vermemişler ne oldu anlamadım. Terminalde root işlemi gerektiren herhangi bir şey yaptığımda "kullaniciadi is not in the sudoers file" hatası alıyorum.
	
		
			
		
		
	
				
			su - ile root ol. nano /etc/sudoers yazarak sudoers dosyasını aç. "# %wheel" ile başlayan ilk satırı bul. Başındaki "# " işaretini sil.wheel grubuna eklemek için usermod -aG wheel kullanıcıadı komutunu yazın.("kullanıcıadı" yazan yere kullanıcı adınız gelecek.) Bundan sonra kendi kullanıcınıza geçiş yapıp sudo whoami yazın. Çıktı root ise başarıyla yapmışsınız demektir. Yine aynı hata gelirse yeniden başlatın. Bazen yeniden başlatma gerekebiliyor.Amaçları o zaten. Herkes bir anda Linux üstadı oldu bakıyorum da.Her masaüstü kolaydır kullanmasını bilirsen.
Kimse GUI gereksiz demedi hocam, ama neden GUI ile kısıtlı kalalım?Biri GUI gereksiz diyor, diğeri terminal gereksiz diyor.
Haklısınız hocam.Birincisi terminal nasıl gereksiz onu anlayamadım, bilgisayara bir işi yaptırabilmek için kullanabileceğin en iyi yollardan biri terminaldir. GUI de hakeza bir nimettir kolaylık anlamında
Hadi bunu geçtim. Tek tek komutla kurmanın ne faydası olacak denilmiş. Şöyle faydası olacak değerli arkadaşım, o kurulum esnasında mutlaka sorunlar yaşayacaksın. Kimi zaman böyle konular açacaksın, kimi zaman da sorunu çözmek için neyin ne olduğunu araştıracaksın. Böyle böyle öğreneceksin.
Not: Söylemeden duramayacağım, GUI içeren paketlerle server kurun bakayım uzun vadede neler neler çekiyorsunuz. Mecburen terminale mahkumsunuz arkadaş.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.