Arch Linux kurulumdan sonra boot menüsünde gözükmüyor

kyroth

Femtopat
Merhaba, sorunu dünden beri yaşıyorum. Ana sistemi kurmuştum ve girmek istiyordum ama ne yaparsam yapayım bulamadım. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
@kyroth nasıl kurdunuz, archinstall ile mi? Eğer manuel kurduysanız EFI bölümünü oluşturup bootloader kurulumunu yaptınız mı? Arch tabanlı Endeavour'a geçin bence, grafik kurucusunu saymazsak saf Arch ile neredeyse aynıdır.

@kyroth nasıl kurdunuz, archinstall ile mi? Eğer manuel kurduysanız EFI bölümünü oluşturup bootloader kurulumunu yaptınız mı? Arch tabanlı Endeavour'a geçin bence, grafik kurucusunu saymazsak saf Arch ile neredeyse aynıdır.
Manuel olarak kurdum ve evet bootloader kurulumunda sıkıntı olmadığı gözüküyordu ama nedense bulamıyorum sanırım BIOS modu CSM olduğundan dolayı gözükmüyor.

Son iki ayarı dediğiniz gibi yaptım ama CSM'i kapatamıyorum UEFI'a geçirdiğimde "There is no GOP Support detected in this Card" hatası veriyor ve illaki CSM modunda kullanmamı istiyor halbuki ekran kartım destekliyor.

@kyroth BIOS type kısmı varsa "UEFI only" olarak ayarlayabiliyor musun? Duruma göre BIOS'u varsayılan ayarlara sıfırlayıp ayarları yeniden değiştirmeyi dene.
Ekran kartının BIOS'unu güncellemeyi deneyeceğim son çare olarak.

CSM Sorununu çözdüm şimdi tekrar yükleyip deneyeceğim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı