Arch Linux kurulumu

Yok hocam. Dediğim gibi Disk Yönetimi'ne girip D: Diskine sağ tıklayıp küçült deyip tüm diski girin. Ayrılmamış Alan olarak göründüğüne dikkat edin. Onun dışında bir işiniz yok Windows'ta.
Hocam, sanırım yanlış anladınız. C: ve D: diski dahil tüm diske kuracağım. :)

Başlıyorum Allah'ın izniyle. Bilgilendirme ve yardım gerekeceği vakit buraya yazacağım.
Hocam son sorum olarak. Adam kuruluma geçerken gpt seçiyor. Ben dos mu seçeceğim?

Başlıyorum Allah'ın izniyle. Bilgilendirme ve yardım gerekeceği vakit buraya yazacağım.
Hocam son sorum olarak. Adam kuruluma geçerken GPT seçiyor. Ben dos mu seçeceğim?

BIOS'unuz UEFI destekliyorsa GPT seçin. Kusura bakmayın, elektrik gitti. Göremedim mesajınızı.

Wi-Fi-menu komutunda hata veriyor hocam.

Hocam anlatayım. Artık Wi-Fi-menu çalışmıyor. 2 dakikaya yazacağım komudu. Bekleyin.

Önce oraya 'iwctl' yazın. Root yazan pembe bölüm yeşil olacaktır. Sonra --help veya help yazın. Oradan yanlış hatırlamıyorsam adapter list gibi bir şey vardı. O komudu girin ve 'wlan' yazdığım yere sizin adaptörünüzü girin. Genelde adı wlan0 veya wlp3s0 falan olur. Şimdi wlan yazdığım yere kendi adaptörünüzü girecek şekilde şunları yazın:

station wlan connect <üçgenler olmadan wifi adınızı girin> psk

Sonra şifrenizi isteyecektir. Şifreyi girin. Sonra quit yazıp iwctl'den çıkın.

Hocam göremesim Adapter List'i.
20210324_104448.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı