Arch Linux kurulumu

EFI bölümü için 512M dedim ve enterladım. Primary ve extended
20210324_112009.jpg
diye iki seçenek çıktı.

EFI bölümü için 512M dedim ve enterladım. Primary ve extendedEki Görüntüle 937968 diye iki seçenek çıktı.

Hocam tam bilmiyorum ama sanırım Primary demelisiniz. Önce Ali hocamı bekleyelim. Bilmiyorum orada ne olacağını. Ben direkt Windows'un EFI'sinin üstüne yazmıştım yanlışlıkla. :D

@Ali998 hocam yardım edebilir misiniz? Ben burayı bilmiyorum da. :D

Kurulum ne kadar sürer acaba. Birkaç saate bir yere gideceğim de. 😀

Ben 1 saatte tamamlamıştım. Birazcık daha uzayabilir, taş çatlasın en fazla 2 saat olur.

Ben 2-3 saate kurmuştum.

Hocam biraz fazla olmadı mı o ya? :D Ben ilk kez yaptığımda 1 saat sürmüştü.

Ama hocam. İnşallah GPT seçmediniz kurulum başlarken. UEFI değilse GPT kuramazsınız. Hangisini seçtiniz kurulum başlarken?

Ben 1 saatte tamamlamıştım. Birazcık daha uzayabilir, taş çatlasın en fazla 2 saat olur.

Ama hocam. İnşallah GPT seçmediniz kurulum başlarken. UEFI değilse GPT kuramazsınız. Hangisini seçtiniz kurulum başlarken?
Soru sormadan direkt başladı.

İnternetim yavaş. Deli gibi paketlerin inmesini bekledim. Orada gitti vaktim zaten.
Ayrıca arkadaş GPT olarak değil, diski DOS olarak kullanıyor şu anda.

Soru sormadan direkt başladı.

Yok hocam, hani videoda GPT seçiyor demiştiniz ya, orayı diyorum. Ama sorun çıkmadı sanırım. Açmazdı zaten sorun olsa.
İnternetim yavaş. deli gibi paketlerin inmesini bekledim. Orada gitti vaktim zaten.
Ayrıca arkadaş GPT olarak değil, diski DOS olarak kullanıyor şu anda.

Ha hocam onu sormuştum. DOS olarak kuruyorsa sorun yok. Biraz daha uzayabilir o zaman. İnternetim yeterliydi benim kurulum için, hızlı kurulması ondan olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı