Rehber Arch Linux kurulumu

@Pacmanİnstall, bulunduğunuz dizindeki izinler sol taraftaki gibi mi?

Eve geçince bakayım ancak sanmıyorum diyebilirim. Değilse ne olacak?

Bu arada git kullanırken yanlışlıkla sudo yazmamın bununla bir ilgisi olabilir mi?
Evet, bununla ilgili. sudo komutunu yalnızca ve yalnızca root gerektiren işlemlerde kullanın. git kullanırken root yetkisi gerektirecek herhangi bir durum yok.

arch-chroot /mnt yazdığımda chroot : failed to run command ▅/bin/bash▅: No such file or directory hatası alıyorum napmalıyım

Son düzenleyen: Moderatör:
arch-chroot /mnt yazdığımda chroot : failed to run command ▅/bin/bash▅: No such file or directory hatası alıyorum napmalıyım
Rootfs'i yuklememissiniz.
Ya pacstrap komutunu yanlis kullandiniz, ya da eksik mount yaptiniz.
lsblk yazip fotograf atin.

Rootfs'i yuklememissiniz.
Ya pacstrap komutunu yanlış kullandiniz, ya da eksik Mount yaptiniz.
lsblk yazip fotograf atin.

Hallettim teşekkür ederim masaüstü kuruyorum şu anda.

Rehber için teşekkür ederim, sormak istediğim bir şey var. Kurulumu neden bir distro üzerinden başlatıyoruz? Siz rehbere görüntü alabilmek için mi bu yolu tercih ettiniz? Direkt Arch ISO'sunu USB'ye yazıp yapmak ile arasında fark var mı?

Arch Linux ISO dosyasını da kullanabilirsiniz.
GUI kullanırsanız bir masaüstü ortamı olduğundan rehberi daha iyi bir şekilde takip edebilirsiniz. Bu açıdan kolaylık sağlıyor. Bunun için masaüstü ortamına sahip bir dağıtım üzerinden gösterdim.

Teşekkür ederim, bu ve Bspwm rehberinizi kullanarak bir setup oluşturmaya çalışacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…