Rehber Arch Linux kurulumu

EndeavourOS varken mi?

''Öncelikle bir tane Arch Linux tabanlı dağıtım seçin. Herhangi Arch Linux repolarına sahip dağıtım olabilir.''

Arch Linux'un archlinux.org sitesinden indirilen ISO dışında arch tabanlı bir dağıtım ile kurulması bana çok ilginç geldi. ''Bu nasıl bir kurulum türü böyle'' dedim açıkçası. Neden böyle bir kurulum yapalım ki, demek istediğim, bu kurulum türünün Saf Arch kurmaktan ya da archinstall ile kurmaktan farkları nedir?

Şöyle ki Arch Linux'un resmi ISO dosyasıyla kurulum yapmaya başladığınız vakit grafik arayüze erişiminiz olmayacak. Bu durumda rehberi takip etmek için ya bir telefona ya da başka bir cihaza ihtiyacınız olacak. Bununla uğraşmaktan ziyade, yine Arch Linux tabanlı ve Arch Linux depolarına sahip herhangi bir dağıtım, resmi Arch Linux ISO'sunun görevini yerine getirecektir. Arch Linux ISO dosyasına grafik arayüzü kurup kurulumu öyle yaptığınızı hayal edin. Temelde yaptığımız şey yine Arch Linux kurmak ama bu sefer grafik arayüze sahibiz ve internete erişimimiz daha kolay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…