Rehber Arch Linux Kurulumu

Kitap yaz, satın alalım.

Değişen birkaç şey var. Arch Wiki'ye bakmanızı tavsiye ederim.
Yükleme başarılı. Teşekkürler
edit: Bluetooth çalışmıyor. Sürücü eksik sanırım.
edit2: Bluetooth'u sudo pacman -S bluez bluez-utils ve sudo systemctl start bluetooth ile etkinleştirdim.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla son kullanıcı için uygun değil ama yine de güzel rehber. 5/5.

Güzel olmuş fakat DE kurmadan anlatmasaydın. Arch kendi ortamıyla gelmiyor ve serbestsiniz.
Anladığım kadarıyla son kullanıcı için uygun değil ama yine de güzel rehber. 5/5.

Kullanmasını bilene çok güzel bir işletim sistemi. Fakat xfce biraz zorlayabilir sizi eğer Windows'tan geçtiyseniz. Kde bence daha iyi ve rahat.

Evet hedef kitlesi son kullanıcı değil. Zaten bu kuruluma da yıldırma aşaması diyebiliriz. GNU/Linux’u biraz daha iyi öğrenmek için tavsiye ettiğim güzel bir aşama. Neyi, hangi işlemle kurup yapılandırdığınızı bildiğiniz için herhangi bir sorun olduğunda nerede hangi işlemi yapmanız gerektiği konusunda az çok fikriniz oluyor aslında. Arch Wiki’de de neredeyse her şey hakkında bilgi bulabiliyorsunuz.

@Varona Benim Gentoo'yu tercih etmememin sebebi de buydu, gentoo forumlarında yüz binlerce kurulum ve diğer sorunlarla alakalı konu var, stabil değil, sorun çıkmasına bir yere kadar dayanılabilir ama bu kadar da değil yani.

Gentoo bana kalırsa gereksiz. İşletim sistemlerinin hayatını kolaylaştırması gerekiyor, zindan etmesi değil. Kim neden Gentoo ile uğraşır anlamıyorum ama ben uğraşmam. Uğraşanın da keyfi bilir açıkçası, ben "hawLi" etiketi yemek için günlerimi harcayamam. Onun yerine yüklerim Fedora'mı proje geliştiririm onu kurmak için harcayacağım zaman içinde.

Gentoo'nun kullanıcıya sağladığı kolaylıkları sağlayan başka bir dağıtım yok. Kurmam da 2 saati geçmiyor. İddia ettiğiniz şeyler sağdan soldan okunmuş gerçekleri yansıtmayan iddialar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…