Zaten herkes mal, tek akıllı sensin ya. Sadece %2'lik kısım akıllı dünyadaki diğer herkes mal. Böyle bir kafa olabilir mi arkadaşım ya. Nice yazılımcılar var senin hayatında kodlarını göremeyeceğin uygulamalar geliştiriyorlar ama Ubuntu kullanıyorlar. İşte yaptığın hata da bu zaten, Gentoo kullanan adam Ubuntu kullanan çöp kullanıcı sanıyorsun çünkü egon var, 2-3 Gentoo kurulumu yapmışsın kendini profesör sanıyorsun. Ben Arch Linux kurabiliyorum diye diğer sistemleri kullananları kötülemem mesela
Kendine bir sor bence, bu kadar iyi yazılımcılar neden Ubuntu gibi çöp yazılımları kullanıyorlar diye. Çünkü uğraştırmıyor, adamın bir Gentoo'ya harcayacak 2 saati yok. Adam o 2 saatte projesine büyük katkı sağlar neden gidip Gentoo kurmakla uğraşsın ki? Geliştirici adamın dahi Gentoo'daki özelliklere gram ihtiyacı olmuyorsa gündelik kullanıcının mı ihtiyacı olacak?
Birçok yazılımcı C veya C++ ile yazılım geliştirmek çok fazla zaman harcıyor diye Python veya Ruby kullanıyorlar sence o adamın Gentoo için harcayacak vakti var mı? Vakti olsa zaten C ile kodlar ama adam gibi kodlar. Şahsen benim de vaktim yok, Fedora'mı kurarım projelerimi geliştiririm. Her kurulumu uzun süren şey iyi olmuyor, sen de onu kurunca vasıflı bir kullanıcı olmuyorsun mesela.
Bence ne yapalım biliyor musun dostum? Ben Ubuntu kullanarak köle gibi apt-GET install komutlarıyla debeleneyim, sen de Gentoo kullaranak Interpol'u falan hackle veya Facebook'u baştan tasarla. Ya da dur dur, ayda yılda senede asırda bir Chromium'a bozuk Update gelirse (?) Onu güncellersin, başka dağıtımlarda bu özellik yok he değerini bil Gentoo'nun