Arch Linux nasıl kurulur ve dizayn edilir?

MuzzyTheShaker

Picopat
Daha fazla  
Sistem: Casper Excalibur G915 laptop NVIDIA GeForce RTX 5060 Intel Core i7 13620H 32 GB DDR5 RAM 1 TB M.2 SSD.

Selamlar! Şu an aktif olarak kullandığım bilgisayarımda Windows 11 kullanmaktayım. Bundan önceki bilgisayarımda son zamanlarda Windows 11'den Ubuntu'ya geçip Linux macerasına dalmıştım.

Steam play ve Proton desteği ile oyunlarımı rahatça oynamış Windows'ta yaptığım günlük işlerimide halletmiştim. Ama şimdi yeni PC'de rr mantığı ve minimalistliği hoşuma giden Arch Linux'u kullanmak istiyorum. Ama Arch'da KDE ve GNOME arayüzleri hoşuma gitmedi ama Hyprland ile kişiselleştirme muhabbetleri duydum ve nette gördüğüm kadarıyla insanlar arayüzleri bayağı güzel yapmışlardı ve son derece kişiselleştirmede bayağı hoşuma gitti.

Şimdi işin özeti ben Arch'da Hyprland olayını çözmek istiyorum aynı zamanda Ubuntu ve Windows 11'de olduğu gibi oyunlarda iyi performans almak istiyorum bunları nasıl yapabilirim?

Sistem: Casper Excalibur G915 laptop NVIDIA GeForce RTX 5060 Intel Core i7 13620H 32 GB DDR5 RAM 1 TB M.2 SSD.

Selamlar! Şu an aktif olarak kullandığım bilgisayarımda Windows 11 kullanmaktayım. Bundan önceki bilgisayarımda son zamanlarda Windows 11'den Ubuntu'ya geçip Linux macerasına dalmıştım.

Steam play ve Proton desteği ile oyunlarımı rahatça oynamış Windows'ta yaptığım günlük işlerimide halletmiştim. Ama şimdi yeni PC'de rr mantığı ve minimalistliği hoşuma giden Arch Linux'u kullanmak istiyorum. Ama Arch'da KDE ve GNOME arayüzleri hoşuma gitmedi ama Hyprland ile kişiselleştirme muhabbetleri duydum ve nette gördüğüm kadarıyla insanlar arayüzleri bayağı güzel yapmışlardı ve son derece kişiselleştirmede bayağı hoşuma gitti.

Şimdi işin özeti ben Arch'da Hyprland olayını çözmek istiyorum aynı zamanda Ubuntu ve Windows 11'de olduğu gibi oyunlarda iyi performans almak istiyorum bunları nasıl yapabilirim?

Benim masaüstüm profilimde var beğenirsen nasıl yaptığımı anlatırım.

Saf Arch kurma CachyOS kur şöyle düşün Arch bir taban CachyOS ise onun üstüne inşa edilmiş bina.

Ama yeni başladıysan Linux'a Arch tabanlı bir dağıtım ve Hyprland önermem çünkü terminal kullanmayı bilmen lazım ve Config dosyalarını okuyup kendine göre ayarlaman lazım.

Ubuntu kur 2-3 ay kullan tecrübe edin sonra CachyOS+Hyprland'e geç.

Hocam yeni başlayan birisine dokümantasyon oku demek Linux'dan uzaklaş ile aynı.
Şuan alışık olduğundan bambaşka bir ortama geçeceği için, başından yada sonundan dökümantasyon okumaya başlayacak.

Bence en basit dökümantasyonlardan bir tanesi arch kurulumu olduğu için bence ideal. Zaten arch istediği için en iyisi bence bu olur.

Devamında zaten yine kurmak istediği yazılımların dökümantasyonlarını vs. araştırması gerekebilir.

Şu an alışık olduğundan bambaşka bir ortama geçeceği için, başından ya da sonundan dokümantasyon okumaya başlayacak.

Bence en basit dokümantasyonlardan bir tanesi Arch kurulumu olduğu için bence ideal. Zaten Arch istediği için en iyisi bence bu olur.

Şahsen ilk başta Arch kullanılmamalı Ubuntu kursun 2-3 ay sonra bazı şeyleri öğrenmeye başlayınca CachyOS+Hyprland'e geçer.

Devamında zaten yine kurmak istediği yazılımların dokümantasyonlarını vs. araştırması gerekebilir.

Bence dokümantasyon okuma devri eskide kaldı yapay zeka hepsini okuduğundan ne sorsan cevap veriyor.

Kaç aydır Arch kullanıyorum 1-2 defa wikiye bakmışımdır.

Şahsen ilk başta Arch kullanılmamalı Ubuntu kursun 2-3 ay sonra bazı şeyleri öğrenmeye başlayınca CachyOS+Hyprland'e geçer.
Ben her açıdan Ubuntu kullanmanın rahat olduğunu düşünüyorum ama konu sahibinin isteği olunca başka.

Bence dokümantasyon okuma devri eskide kaldı yapay zeka hepsini okuduğundan ne sorsan cevap veriyor.
Bence de LLM'ler çok işe yarıyor ama her zaman en hızlı ve masrafsız yol o değil.
Daha bugün mangohud dökümantasyonunu kullandım ve çok açıktı.

LLM'ler bence daha çok kişiselleştirilmiş istekleri, belirli hedefler doğrultusunda işlevsel.
Tabii öğretici olarak kullanmak ayrı işe yarıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı