Arch Linux normal kullanıcıya kalıcı root yetkileri verilebilir mi?

talhamucurlu

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar Manjaro kullanıyorum ve üst klasörlerde yazma yetkim yok sanırım dosya silemiyorum. Ayrıca terminalde de sürekli sudo yazmak uğraştırıcı olabiliyor. Örneğin "talha" kullanıcısına root yetkisi verilebilir mi?

Selamlar Manjaro kullanıyorum ve üst klasörlerde yazma yetkim yok sanırım dosya silemiyorum. Ayrıca terminalde de sürekli sudo yazmak uğraştırıcı olabiliyor. Örneğin "talha" kullanıcısına root yetkisi verilebilir mi?
Terminale sudo su komutunu yazarsanız yetkili kullanıcı olursunuz. Ama her terminali açtığınızda bunu yazmanız gerek.

Hocam istediğim sadece terminalde değil. Mesela /opt/ klasörü içinde dosya silmem gerek fakat silemiyorum. Terminalden tek tek dosyaları silmekte uğraştırıyor.
Onun için de dosya yöneticisini yönetici olarak çalıştırmanız lazım. sudo dosya_yöneticisi komutuyla açabilirsiniz.

@cengover_ekin ve @deleted arkadaşlarımızın önerdiği gibi yapabilirsin.
Ayrıca kendim pkexec özelliğinden yararlanarak gnusu adında her şeyi root olarak çalıştırabileceğiniz bir araç yaptım, onu da kullanabilirsiniz. Bu aracı kendim de kullanıyorum, inşa ettiğim sürümlere de ekliyorum, daha pratik oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı