Çözüldü Arch Linux Nouveau yerine NVIDIA sürücüsü kurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kainny

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
gabenin öz oğlu
Arkadaşlar merhaba,

Benim Ubuntu tabanlı sistemlerden Arch'a geçmememin en büyük nedeni sürücülerdi. Ubuntu tabanlı sistemlerde arayüz ile nvidia-390xx driverı kurabiliyordum. Fakat Arch'ta böyle bir seçeneğim olmadığı için nasıl yapacağımı bilmiyorum. NVIDIA'nın .sh uzantılı dosyaları çalışmıyor (Sistemimle uyumsuz oluyor ve Arch açılmıyor.)
1672184908145.png

Bu paketi kuracağım. Ama nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar merhaba,

Benim Ubuntu tabanlı sistemlerden Arch'a geçmememin en büyük nedeni sürücülerdi. Ubuntu tabanlı sistemlerde arayüz ile nvidia-390xx driverı kurabiliyordum. Fakat Arch'ta böyle bir seçeneğim olmadığı için nasıl yapacağımı bilmiyorum. NVIDIA'nın .sh uzantılı dosyaları çalışmıyor (Sistemimle uyumsuz oluyor ve Arch açılmıyor.)
Eki Görüntüle 1615999
Bash:
sudo pacman -S base-devel git dkms
git clone https://aur.archlinux.org/yay-bin ~/yay-bin
cd ~/yay-bin
makepkg -si

yay -S nvidia-390xx-utils

Ayrıca pacman hata veriyorsa:
Bash:
sudo pacman -Syy archlinux-keyring
sudo pacman-key --init
sudo pacman-key --populate archlinux
sudo pacman -Scc
sudo pacman -Syyuu
Arkadaşlar merhaba,

Eki Görüntüle 1615999
Bash:
sudo pacman -S base-devel git dkms
git clone https://aur.archlinux.org/yay-bin ~/yay-bin
cd ~/yay-bin
makepkg -si

yay -S nvidia-390xx-utils

Ayrıca pacman hata veriyorsa:
Bash:
sudo pacman -Syy archlinux-keyring
sudo pacman-key --init
sudo pacman-key --populate archlinux
sudo pacman -Scc
sudo pacman -Syyuu

Çözüm
Bu kadar kolaymış hocam ya. İkinci şeyi az önce yaşadım da sizin cevabınızdan önce düzelttim. Yine de teşekkürler. Artık Technopat kar efekti kasmıyor :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı