Çözüldü Arch Linux NVIDIA 390 sürücüsünden sonra sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arch Linux kurdum ve Noveau'da sorun yoktu. Kapalı kaynak 390Xx'e geçtim ve sistem açılmıyor. Şu anda tty'deyim, kaldırmayı denedim ama nafile, hiçbir şey olmuyor.

KDE xorg ve sürücüleri kaldırıp hepsini yeniden kuruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA 820M ekran kartlı bir sisteme kurulum yaptığımda yüklediğim paketleri atıyorum, deneyebilirsiniz:

Kod:
mesa
libvdpau
nvidia
nvidia-dkms (linux-lts kernel kullanıyorsanız nvidia-lts)
nvidia-prime
nvidia-settings
nvidia-utils
opencl-nvidia
xf86-video-nouveau

# 32 bit paketler
lib32-libvdpau
lib32-nvidia-utils
lib32-opencl-nvidia
lib32-mesa

Ayrıca işlemci ucode paketleri falan var. Onları halledersiniz diye tahmin ediyorum.

NVIDIA 820M ekran kartlı bir sisteme kurulum yaptığımda yüklediğim paketleri atıyorum, deneyebilirsiniz:

Kod:
mesa
libvdpau
nvidia
nvidia-dkms (linux-lts kernel kullanıyorsanız nvidia-lts)
nvidia-prime
nvidia-settings
nvidia-utils
opencl-nvidia
xf86-video-nouveau

# 32 bit paketler
lib32-libvdpau
lib32-nvidia-utils
lib32-opencl-nvidia
lib32-mesa

Ayrıca işlemci ucode paketleri falan var. Onları halledersiniz diye tahmin ediyorum.

Hocam zaten onlar tamam. Sorun NVIDIA :) AMD APU'lu sistemde böyle bir şey yaşamadım ama NVIDIA sağ olsun sorunsuz işi olmuyor :D Sağ olun bu arada paketler için.

Hocam zaten onlar tamam. Sorun NVIDIA :) AMD APU'lu sistemde böyle bir şey yaşamadım ama NVIDIA sağ olsun sorunsuz işi olmuyor :D Sağ olun bu arada paketler için.

Sorun düzelmezse ArchWiki'ye bakın. NVIDIA başlığı var.

@TurkishHepiNeyşın34, ayrıca kullandığınız kernel sürümünün headers paketini kurmayı unutmayın. linux kernel ise linux-headers mesela.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı