Bak okul kariyer hedefine bağlı, adam gibi okurum. Okul hayatı dersler falan beni sıkmaz. Mesleğim için okurum diyorsan. İyi okullara giderim, İngilizce sorun değil hallederim diyorsan oku. Asgarinin 4 kati 5 kati bile maaş alırsın, sevdiğin işi yaparsın...
Ama sırf okumak için okursan, kariyer planın hedef programın yoksa. Gidip çalışmalısın, bak şu an okula gitmek, sinavlara hazirlan vs. Kafadan 7 yılın çöp olacak. Sonra mezun olup asgari veya biraz üstü maaşla iş bulucan.
Şu an işe gir, 7 yıl erken o parayı kazan. 7yilx12ay= 84 ay eder. Şu an git 30k ile işe gir, okuyan adama göre 2 milyon 520bin para önde başlıyorsun. Hani 2 yılda arabanı alırsın hem para biriktirirsin faiziyle bile rahat edersin, hem de meslek öğrenirsin. Şu an piyasa diplomalı işsizlerle dolu. Kuzenim yillarca okudu 35 yaşında hala atanacak diye bekliyor, asgarinin biraz üstüne dershanede işte çalışıyor. Okumasa bile bunu zaten alacaktı o kadar yıl kaybetti. Üstelik hala KPSS hazırlanıyor ders çalışıyor.
Ben normalde eğitim en önde gelir diyen gruptaydım. Ama bir aileyle çalıştım.
Baba, anne, oğul, torunlar, torunlarin anasi babasi falan herkes erken yaşta iş hayatina girmişler.
Herkes para kazaniyor, bazilari kendi işini yapiyor. Sülalece paraya para demiyorlar her yerden para akıyor 17 yaşında veletin motoru var, 22 yaşında çocuğun evi arabası alındı yetmedi evlendirdiler.
Hani okul okumak gözüktüğü kadar avantajlı olmayabiliyor. Biz üniversiteliler cebimize ilk parayi 25 yaşında sokuyoruz ne zaman para birikecek? Ne zaman araba alacağız ev alacağız ne zaman evleneceğiz?