Arch Linux tarzı dağıtım önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazı sorunları var daha gelişmesi gerekiyor diyenler vardı, siz kullanıyor musunuz?
Bi' ara kullanmıştım, tek sorunu paket yöneticisiydi çok az uygulama vardı Pisi için yani Debian uygulamalarını çalıştıramıyordu. Ama paket sorununu FlatPak ile çözmüştüm.
 
Bi' ara kullanmıştım, tek sorunu paket yöneticisiydi çok az uygulama vardı pisi için yani Debian uygulamalarını çalıştıramıyordu. Ama paket sorununu flatpak ile çözmüştüm.

O zaman biraz daha stabil hale geldiğinde kurayım en iyisi hocam, zaten eski bir sisteme sahibim sorun üstüne sorun beni buluyor.
 
Sisteminiz eski olduğu için hangisine geçerseniz geçin sorun yaşarsınız.

Şu ana kadar sadece Arco ve Arch'ta driver sorunu yaşadım hocam. Onun dışında kullandığım dağıtımlarda genel olarak gayet güzel deneyimler edindim.
Başarılı bir kurulumla artix Linux'a geçiş yaptım ve sonunda driverları başarılı bir şekilde kurabildim. Bir süre bunu kullanacağım gibi gözüküyor.
 
Son düzenleme:
Kurulumu fazla zor olabilir benim için tam olarak incelemedim ama kolay değil diyorlar.

Kali kurulumu nasıl hocam? Kolay mı?

Gayet kolay sayılır. Benim tek sinir olduğum nokta kurulacak alanı seçerken biraz kafamın karışması oluyor.
 
Gentoo deneyesim çok var hocam ama kurulumu inanılmaz zor geliyor ya :D Arch'ta ki gibi GUI vesaire yok mu?
Aslında zor olan bir tarafı yok. Diski bölümlüyorsunuz. Stage tarball’ı indirip minimal sistemi kuruyorsunuz. Sonra önyükleyici ve tamamdır. İsterseniz konu açıp beni etiketleyebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum. :)
 
Aslında zor olan bir tarafı yok. Diski bölümlüyorsunuz. Stage Tarball'ı indirip minimal sistemi kuruyorsunuz. Sonra önyükleyici ve tamamdır. İsterseniz konu açıp beni etiketleyebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olurum. :)

Artix'te bir süre geçirip Gentoo'ya geçmeyi deneyeceğim hocam. Hazırda kalın bir gün etiketlenirseniz diye :D
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı