Arch Linux Wi-Fi'a bağlanmıyor

yns_khrmn

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Geçtiğimiz günlerde eski bilgisayarıma Linux kullanmayı öğrenmek için Arch Linux kurdum, bu işlerde oldukça yeniyim bu yüzden çözümleriniz ilk kez Linux kullanacak biri için açıklayıcı olsun. "archinstall" komutu ile yükledim ve Xfce masaüstü ortamını seçtim. Her şey güzel gidiyordu, sistem açıldı ama hiçbir şekilde Wi-Fi bağlantısını yapamadım. Networkmanager kurmaya çalıştım ama görseldeki hatayı aldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. <3

error_message-jpg.2263672

Dosya Ekleri

• error_message.jpg
    error_message.jpg
    271,9 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam internet bağlantısı olmadığı için NetworkManager kuramıyorsunuz. Ethernetle veya telefonu kabloyla internet paylaşımı açarak indirin. Sürücü için sistem sormayı gerek görmüyorum çünkü Archinstall ile kurulum yapabilmişseniz zaten WI-FI sürücüsüyle ilgili bir sorununuz yok demektir. XFCE'nin panelinde tüm sistem kısımlarına baktınız mı WI-FI menüsünü aradınız mı? XFCE'nin sistem ayarları uygulamasına da bakabilirsiniz.

Ekleme yapayım: Linux kullanmayı öğrenmeye Arch Linux ile başlamak sıkıntılı süreç doğurabilir. Fedora kurmanız daha iyi olur.

Hocam attığım ekran görüntüsünde telefonumu USB Tethering ile bilgisayara bağlamıştım. Ethernet kablosu ile denedim şu an ama sonuç aynı. İlk kurduğum zaman Ethernet kablosu ile bağlanabildiğimi hatırlıyorum ama şu anda olmuyor. Xfce'nin sistem ayarları bölümüne baktım ama internet sorunlarını çözebileceğim bir şey göremedim.
Eğer sorunum çözülecekse farklı bir dağıtıma geçmem sorun değil ama böyle bir sorunlar karşılaşmak ve çözememek canımı sıkıyor.

Hocam attığım ekran görüntüsünde telefonumu USB Tethering ile bilgisayara bağlamıştım. Ethernet kablosu ile denedim şu an ama sonuç aynı. İlk kurduğum zaman Ethernet kablosu ile bağlanabildiğimi hatırlıyorum ama şu anda olmuyor. Xfce'nin sistem ayarları bölümüne baktım ama internet sorunlarını çözebileceğim bir şey göremedim.
Eğer sorunum çözülecekse farklı bir dağıtıma geçmem sorun değil ama böyle bir sorunlar karşılaşmak ve çözememek canımı sıkıyor.

NetworkManager yüklü olmazsa Ethernet bile çalışmıyor. USB'den Arch ISO'yu boot edin ardından lsblk yazıp buraya atın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı