Rehber Arch Linux'ta Oyun Oynamak ve Linux-Windows Karşılaştırması (1041 FPS)

Hocam ekran kartı AMD o işi nasıl yapacağız?

Hocam ekran kartı AMD o işi nasıl yapacağız?
AMD GPU sürücüleri Linux Firmware üzerinde yüklü geliyor. Araştırarak sisteminiz için buradakilere alternatif yazılımlara bakabilirsiniz.

Arkadaşlar yeniden rehber hazırlanacak alınan karar doğrultusunda. Bu sefer kurulum ve gerekli paketler ayrıntılı olarak buradaki gibi yüzeysel anlatılmayacak. Burada daha çok oyun performansıyla tanıştırmak istenilmiş. Birkaç küçük kusurlar da giderilip ayrıntılı bir rehber sunulması planlanıyor. Herkesin bilgisine. Bugün-Yarın yayınlanacakmış.

Son düzenleme:

Şöyle bir bakınca rehbere çok karışık geldi yapmaya üşendim gibi bir şey acaba göründüğü kadar karışık mı ve uğraştığıma değer değil mi?

Şöyle bir bakınca rehbere çok karışık geldi yapmaya üşendim gibi bir şey acaba göründüğü kadar karışık mı ve uğraştığıma değer değil mi?
Değeceğine eminim. Benim arkadaşım hazırladı zaten rehberi. Kendilerindeki oyun performans durumunu bizzat görebiliyorum. Ancak birinci ağızdan duymak isterseniz @403976 size kendi görüşlerini güzelce anlayacaktır.

Aslında çok karışık değiş özetlemem gerekirse;
Öncelikle NVIDIA ve Vulkan sürücülerini kur. Proton ve Wine hizmetlerini kur. Son olarak da oyunu oynayacağın platformları kuruyorsun.
Wine .exe ve Windows dosyalarını açmaya yardımcı olur.
Proton ise Steam'deki neredeyse bütün oyunları açmana yardımcı olur.
Lutris ve Wine ikisi beraber çalışır ki oyun oynayabilmen için gerekli.
Optimus-Manager MUX Switch gibi çalışır ama tam o şekilde değil. Ekran NVIDIA ekran kartı üzerinden gelir laptopunu hiç monitöre falan bağladıysan FPS arttığını görmüşsündür ona benzer bir şey bende daha fazla FPS veriyor.

Hocam AMD ekran kartım AMD sürücüsu ve Vulkan sıkıntısız çalışır değil mi?

Hocam yöntemlerden daha çok Linux oyun hakkındaki görüşlerinizi okudum. Çok haklısınız.
Bir de sonuçlara baktım. Linux gerçekten harika bir şey.

Ubuntu 23.10 ile Windows 10 arasında 20 fps düşüş yaşıyorum Starcraft 2 ile.
Sistemden sisteme değişkenlik gösterir fakat bende durum bu.

Ubuntu 23.10 ile Windows 10 arasında 20 fps düşüş yaşıyorum Starcraft 2 ile.
Sistemden sisteme değişkenlik gösterir fakat bende durum bu.
Bak Sekiro oyununa;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vulkan performansı artırabilecek algoritmalar, yeni çözümler yada yeni sürücüler çıkarsa Linux çok iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…