Çözüldü Arch Linux'ta Read-only dosyalari R/W dosya yapma yetkisi nasıl verilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

efedesu

Megapat
Katılım
22 Ocak 2017
Mesajlar
6.612
Çözümler
56
Yer
地獄
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Snap ile Spotify'i kurmustum ve saniyorum ki kurulum esnasinda olusan bir hata yuzunden Spotify calismiyordu. Kaldirmak istedigimde "Remove data for snap "spotify" (42) (unlinkat /home/efedesu/snap/spotify/42/bin: read-only file system)" hatasi veriyordu, ben de "snap disable spotify" komutu ile Spotify'i devre disi birakip calistirmayi denedim, yine olmadi. Dolphin ile root olamadigim icin Thunar yukleyip root oldum, Spotify klasorunu R/W olarak ayarlamaya calistigimda "izin alinirken hata: salt-okunur dosya sistemi." hatasi aliyorum ve yine yetkiyi veremiyorum kendime. Manjaro kullanirken sorunsuz bir sekilde yuklemistim, Arch'ta sorun cikartmaya basladi. Kendime nasil R/W yetkisi verebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Salt okunur dosya sistemi üzerinde yazma işlemi yapamazsınız. Live usb ile sistemi açıp linux kurulu olan bölümleri taratmalısınız.
fsck -a /dev/sdxx gibi, sistem hangi diskin hangi bölümüne kurulu ise ona göre değiştirmeniz gerek komutu.
Dosya sistemine verilen izinleri değiştirmeniz gerek. Kullanıcı adınızı eklediğiniz guruplar hangileri? Wheel, power, storage gurubunda olması gerekir. Değilse ekleyin.
 
Dosya sistemine verilen izinleri değiştirmeniz gerek. Kullanıcı adınızı eklediğiniz guruplar hangileri? Wheel, power, storage gurubunda olması gerekir. Değilse ekleyin.
Öyle olsa sudo ile denediğimizde sorun çıkmaması gerekmez miydi? Bir root kullanıcısına geçip denemekte fayda var, sorunun neyden kaynaklandığını anlamış oluruz.
 

Geri
Yukarı