Çözüldü Arch Linux'un yanına Windows kurduktan sonra boot edilemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

qwebedo

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A7 V15.1
Meslek
Öğrenci
Merhaba, Windows'a işim düştü ve Arch Linux'umun yanına Windows kurmak istedim. GParted üzerinden 50 GB'lik yer ayırdım ve oraya Windows'u kurdum. Ama şimdi systemd-boot ekranı gelmiyor ve BIOS'ta bile gözükmüyor. Şu an Ubuntu live usbdeyim. Mümkün ise systemd-boot u yeniden yüklemek istiyorum. Değilse GRUB kuracağım. Yardım edebilecek var mı?

Çözüm
Diskte Arch Linux'un root ve boot disk bölümlerini belirledikten sonra Live USB üzerinde Mount edin.

Bash:
# Bu örnekte:
# root -> /dev/sda2
# boot -> /dev/sda1

mount /dev/sda2 /mnt
mount /dev/sda1 /mnt/boot/efi

# Arch Linux tabanlı bir ISO kullanırsanız iyi olur.
arch-chroot /mnt /bin/bash

# chroot ortamındayız. GRUB kurmanız iyi olabilir.
sudo pacman -S grub os-prober efi-bootmgr
grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id="Arch Linux"
grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

exit

# Disk bölümlerini çıkaralım
umount -R /mnt

reboot

Merhaba sorunumu çözdüm. ChatGPT'den yardım aldım ve systemd-boot un silinmediğini ve sadece BIOS'ta gözükmediğini söyledi. Bir komut verdi ve onu girip bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Arch Linux kuruldu. Yine de teşekkürler.
Diskte Arch Linux'un root ve boot disk bölümlerini belirledikten sonra Live USB üzerinde mount edin.

Bash:
# Bu örnekte:
# root -> /dev/sda2
# boot -> /dev/sda1

mount /dev/sda2 /mnt

grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot/efi --bootloader-id="Arch Linux"

exit

umount -R /mnt

reboot

Diskte Arch Linux'un root ve boot disk bölümlerini belirledikten sonra Live USB üzerinde Mount edin.

Bash:
# Bu örnekte:
# root -> /dev/sda2
# boot -> /dev/sda1

mount /dev/sda2 /mnt

exit

umount -R /mnt

reboot

Merhaba sorunumu çözdüm. ChatGPT'den yardım aldım ve systemd-boot un silinmediğini ve sadece BIOS'ta gözükmediğini söyledi. Bir komut verdi ve onu girip bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra Arch Linux kuruldu. Yine de teşekkürler.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı