Arch tabanlı dağıtım önerisi

Arch tabanlı olmasa da, Fedora 33 kde kurdum. Stabil ve hızlı çalışıyor, hoş bir dağıtım. Zaten şu sıralar Debian, Ubuntu tabanlı dağıtımlardan sıkılmıştım.

Arch tabanlı olmasa da, Fedora 33 kde kurdum. Stabil ve hızlı çalışıyor, hoş bir dağıtım. Zaten şu sıralar Debian, Ubuntu tabanlı dağıtımlardan sıkılmıştım.

Fedora'dan sıkıldığında RPM tabanlı olduğu için openSUSE, Mageia, ROSA, ALT Linux gibi dağıtımlara geçersin.

Fedora'dan sıkıldığında RPM tabanlı olduğu için OpenSUSE, mageia, rosa, alt Linux gibi dağıtımlara geçersin.

Aslında Fedora'dan önce OpenSUSE denedim ama Boot edemiyordum öyle kalıyordu. Ben de daha sonra Fedora'yı denedim ve şimdi kurdum, kullanıyorum. Hemen alıştım zaten zor gelmedi.

Aslında Fedora'dan önce OpenSUSE denedim ama Boot edemiyordum öyle kalıyordu. Ben de daha sonra Fedora'yı denedim ve şimdi kurdum, kullanıyorum. Hemen alıştım zaten zor gelmedi.

Evet openSUSE maalesef bahsettiğiniz sorunu bazen yaşatabiliyor. Yıllardır buna bir türlü çözüm bulmadılar, bir kuruluma geçeceksin yarım saat boş ekranda bekliyor, bazen o yeşil çizgili ekranı geçemediği de oluyor. Debian'da bu tür sorun olmuyor, olsa bile bu gibi durumlarda ne sorun olduğunu ekranda söylüyor.

Evet OpenSUSE maalesef bahsettiğiniz sorunu bazen yaşatabiliyor. Yıllardır buna bir türlü çözüm bulmadılar, bir kuruluma geçeceksin yarım saat boş ekranda bekliyor, bazen o yeşil çizgili ekranı geçemediği de oluyor. Debian'da bu tür sorun olmuyor, olsa bile bu gibi durumlarda ne sorun olduğunu ekranda söylüyor.

Evet işte o yeşil çizgi tamamlandı, ama orada kaldı. Bir türlü açılmadı.

Evet işte o yeşil çizgi tamamlandı, ama orada kaldı. Bir türlü açılmadı.

Aslında openSUSE oldukça büyük bir topluluk, üstelik büyük bir şirkete ait, buna rağmen bunlar bu tür sorunlar için ne halt ediyorlar anlamıyorum. Bir de openSUSE'nin birebir kopyası olan GeckoLinux var, denenebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı