Arch tabanlı hafif dağıtım önerisi

LapTop_Kardeş

Femtopat
Daha fazla  
4 GB RAM, Intel Core i5 4200M, Intel HD Graphics 4600, 465 GB HDD.

Hafif bir Arch tabanlı dağıtım arıyorum. Saf Arch kurmayı denedim ama nedense boot etmedi bir türlü. Archinstall ile denedim, manuel kurdum ama her iki türlü de boot etmedi. Neyse, de kullanmak istemiyorum. WM kullanmak istiyorum. İnternette gezip sistemime göre hafif oyunlar oynayacağım (hayır Windows geçmeyeceğim). Kodlama çalışacağım, uzunca süre kullanabileceğim olsun (stabilite değil de performansı ile beni kendine bağlasın). Hemen bozmasın da güncellemeler ile. Görsel olarak çok kötü olmasın.

Arch Linux kurarken şu archinstall aracını kullanmasanız daha iyi olur. Sorunları var bu aracın.

Eğer Arch Linux kurmak istiyorsanız şu rehberimden yararlanabilirsiniz:

Onun dışında Arch tabanlı önerilebilecek EndeavourOS, Archcraft, RebornOS var.

CachyOS kullanabilirsin ben oyun için kullanmıştım baya iyi performans vermişti. Görsel olarak da hem işlevseldi hem de güzel duruyordu. EndeavourOS'de iyidir ama CachyOS daha az uğraştırır bence

Arch Linux kurarken şu archinstall aracını kullanmasanız daha iyi olur. Sorunları var bu aracın.

Onun dışında Arch tabanlı önerilebilecek EndeavourOS, archcraft, RebornOS var.

Zaten ona bakarak manuel kurulum yaptım ama dediğim gibi bir türlü boot etmedi. Önerdiklerinize bakacağım.

CachyOS kullanabilirsin ben oyun için kullanmıştım bayağı iyi performans vermişti. Görsel olarak da hem işlevseldi hem de güzel duruyordu. EndeavourOS'de iyidir ama CachyOS daha az uğraştırır bence.

Çok duydum CachyOS'u ilk onu deneyeyim.

Arch craft kullanabilirsin. WM konusunda çok güzeldir. Özellikle Openbox sürümünü öneririm.

Openbox fare odaklı olduğu için pek beğenemedim daha çok i3WM daha iyi geliyor bana.

CachyOS kullanabilirsin ben oyun için kullanmıştım bayağı iyi performans vermişti. Görsel olarak da hem işlevseldi hem de güzel duruyordu. EndeavourOS'de iyidir ama CachyOS daha az uğraştırır bence.

Arch craft kullanabilirsin. WM konusunda çok güzeldir. Özellikle Openbox sürümünü öneririm.

Artix Linux önerilenlere alternatif olarak bakılabilir.

Hocalarım bilgiliyseniz Btrfs kullanmalı mıyım? 4 GB RAM+swap yeterli mi pek emin olamadım. Eğer yeterli gelirse kaç GB swap yapmalıyım?

Son düzenleme:
Hocalarım bilgiliyseniz Btrfs kullanmalı mıyım? 4 GB RAM+swap yeterli mi pek emin olamadım. Eğer yeterli gelirse kaç GB swap yapmalıyım?

Timeshift kullanacaksanız Btrfs işinizi kolaylaştırır ancak daha az sorun yaşamanız için ext4 kullanmanızı öneririm. Swap ise DDR4 8 GB RAM kriterinin altında iseniz 2 veya 4 GB swap alanı oluşturabilirsiniz.

Timeshift kullanacaksanız Btrfs işinizi kolaylaştırır ancak daha az sorun yaşamanız için ext4 kullanmanızı öneririm. Swap ise DDR4 8 GB RAM kriterinin altında iseniz 2 veya 4 GB swap alanı oluşturabilirsiniz.

Ext4 snapshot timeshift ile çok yavaş alıyor. Bundan pek hoşlanmıyorum. Bunu hızlandırmanin bir yolu var mı?

Ne gibi sorunlar oluyor? 1-2 yıldır Arch Linux'u bu şekilde kullanıyorum ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım.

Ne gibi sorunlar oluyor? 1-2 yıldır Arch Linux'u bu şekilde kullanıyorum ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım.

Forumu gezerseniz sorunun ne olduğunu görebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı