Arch tabanlı Linux dağıtımı önerisi

Codex360

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba, son üç gündür Linux kullanmaya çalışıyorum fakat çileden çıktım artık. Birçok farklı dağıtım denedim en sonunda özelleştirilebildiği için KDE masaüstü ve daha kolay program yüklenildiği için (AUR) Arch tabanlı Manjaro'yu seçtim. Manjaro'daki pamac işimi inanılmaz kolaylaştırdı. Fakat Manjaro'da o kadar fazla bug var ki saatlerimi harcadım çözmek için. Önce Wi-Fi kartıyla alakalı sorun oldu. Diğer dağıtımların hiçbirinde olmayan bir sorun. Sonra özelleştireyim dedim paket yüklemedi "Settings invalid number of concurrent streams" hatası verdi. Sonra dock yükleyim dedim dock çöktü takıldı. Derken beni Linux'tan inanılmaz soğuttu.

Bana Arch tabanlı KDE yükleyebileceğim mümkünse az buglı dağıtım önerirseniz sevinirim. RAM kullanımı, işlemci yorması vs. sorun değil güncel ve güçlü bir sistemim var. Ekran kartım NVIDIA işlemcim AMD.

Manjaro vs Endeavour karşılaştırmasını araştırırken Endeavourun stabilite sorunu olduğunu yazıyorlardı doğru mudur acaba? Siz ne kullanıyorsunuz?
Manjaro'dan kat kat daha stabil. Eskiden pek iyi değildi ama son gelen büyük güncellemeyle en stabil arch tabanlı dağıtım.

Archlinuxgui ile kurulum kolay.
Arch Linux GUI

Buradan kurulum arayüzlü imaj indirip kolayca kurabilirsiniz. Önce canlı olarak açın. Masaüstü gelince kuruluma başlayin.

Deniyorum teşekkürler.

Maalesef her iki tarafta da sorunlar yaşadım tema kurarken KDE'ye hata veriyor Wi-Fi hotspot çalışmıyor sanırım en iyisi Windows'ta kalmak.

Son düzenleme:
Deniyorum teşekkürler.

Maalesef her iki tarafta da sorunlar yaşadım tema kurarken KDE'ye hata veriyor Wi-Fi hotspot çalışmıyor sanırım en iyisi Windows'ta kalmak.
Biraz tecrübe edinince işler daha kolaylaşır. Windows + GNU/Linux dual boot yapın bari.
Wi-fi Hotspot ve tema sorunları için ayrı ayrı konu açıp detaylı anlatım yaparsanız yardım alabileceğinizi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı