Arch veya Arch tabanlı dağıtım önerisi

Hikaru Nakamura

Hectopat
Yer
Antalya/Muratpaşa
Arkadaşlar ben Linux'ta yeni bir kullanıcıyım. Ve sadece Debian tabanlı dağıtımları kullanabiliyorum. Anlayacağınız apt'ın sıcak kollarındaydım. Debian'da yetersiz depo ve unstable sürüm sorunu, Ubuntu'da ne yaşadığımı anlatmama gerek yok. Debian tabanlı tanıdık bir dağıtım olmayınca ben de pacman'in eline düştüm :D. Zor diyorlar nasıl kuracağım, ondan öncesi hangi dağıtımı kuracağım!?

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben Linux'ta yeni bir kullanıcıyım. Ve Debian tabanlı dağıtımları kullanabiliyorum sadece Apt'ın sıcak kollarındaydım. Debian'da yetersiz depo ve unstable sürüm sorunu, Ubuntu'da ne yaşadığımı anlatmama gerek yok. Debian tabanlı tanıdık bir dağıtım olmayınca ben de Pacman'in eline düştüm :D. Zor diyorlar nasıl kuracağım, ondan öncesi hangi dağıtımı kuracağım?

EndeavourOS kullanabilirsin.

Tty üzerinden kod yazarak kurmak istersen kurabilirsin. Diğerinde GUI var kerneli falan kendin ayarlayabiliyorsun keyfine kalmış:=)
Hocam bu dil nedir tam olarak. Buna pacmen'ce mi diyorsunuz? Hocam kusura bakmayın ama Ubuntu'dan, Debian'dan geldim diyorum siz bana Tty diyorsunuz birazcık açıklayın ama lütfen :).

Hocam bu dil nedir tam olarak. Buna pacmen'CE mi diyorsunuz? Hocam kusura bakmayın ama Ubuntu'dan, Debian'dan geldim diyorum siz bana tty diyorsunuz birazcık açıklayın ama lütfen :).

Yok direk kod yazarak kuruyorsun ISO'yu indirip. Uğraşmak istemezsen diğerini kullanabilirsin illa Arch Linux kuracağım diyorsan kernelginarın rehberine bakabiirsin.

Düz Arch iyidir. Zaten komutlarla uğraşmana gerek de yok. Direk kurulum ekranına geldikten sonra archinstall yazarsan kurulum scripti gelir ekrana.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı