Selamünaleyküm arkadaşlar; bundan kısa zaman önce archman Linux'a geçmiştim şimdi Manjaro'ya geçeceğim ama ISO'yu USB'ye yazdırmak isterken şifre istiyor. Ama ben şifre koymadım, o yüzden de ISO'yu yazdıramıyorum. Nasıl şifre koyabilirim acaba?
Hocam root ortamına tekrar girin sudo su komutuyla. Ardından passwd kullaniciadi komutunu girin. Bu sayede şifre değiştirebilirsiniz belki.
Eğer olmazsa useradd kullaniciadi komutu ile kullanıcı ekleyin. Ardından passwd kullaniciadi ile yeni kullanıcınızın şifresini oluşturun. Kullanıcıyı bir de sudo grubuna eklemeniz lazım onun için de usermod -aG sudo kullaniciadi komutunu girin.
Hocam passwd komutunu girdikten sonra şifreniz yoksa yeni şifrenizi 2 defa girmenizi ister direkt. Eğer halihazırda bir şifreniz varsa ve onu değiştirecekseniz de önce mevcut şifrenizi girmenizi ister ardından yeni şifrenizi 2 defa girmenizi ister.
Hocam demek ki mevcut bir parolanız var. Root şifresi belirlemiş miydiniz? Muhtemelen onun parolasıdır. Parola belirlemediğinizden eminseniz enter basıp geçin.
Hocam root ortamına tekrar girin sudo su komutuyla. Ardından passwd kullaniciadi komutunu girin. Bu sayede şifre değiştirebilirsiniz belki.
Eğer olmazsa useradd kullaniciadi komutu ile kullanıcı ekleyin. Ardından passwd kullaniciadi ile yeni kullanıcınızın şifresini oluşturun. Kullanıcıyı bir de sudo grubuna eklemeniz lazım onun için de usermod -aG sudo kullaniciadi komutunu girin.