Çözüldü Archman'da kullanıcı şifresi nasıl değişir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

761743

Zeptopat
Selamünaleyküm arkadaşlar; bundan kısa zaman önce archman Linux'a geçmiştim şimdi Manjaro'ya geçeceğim ama ISO'yu USB'ye yazdırmak isterken şifre istiyor. Ama ben şifre koymadım, o yüzden de ISO'yu yazdıramıyorum. Nasıl şifre koyabilirim acaba?

Çözüm
Zaten olmamış ya anlık bir sevinçmiş

Peki ben yeni kullanıcı oluşturmak istiyorum. Onu nasıl yaparım? @Rona

Hocam root ortamına tekrar girin sudo su komutuyla. Ardından passwd kullaniciadi komutunu girin. Bu sayede şifre değiştirebilirsiniz belki.

Eğer olmazsa useradd kullaniciadi komutu ile kullanıcı ekleyin. Ardından passwd kullaniciadi ile yeni kullanıcınızın şifresini oluşturun. Kullanıcıyı bir de sudo grubuna eklemeniz lazım onun için de usermod -aG sudo kullaniciadi komutunu girin.
Hocam mevcut şifreyi istiyor ama benim mevcut şifrem yok ki

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü_2024-03-12_17-24-04.png
    198,3 KB · Görüntüleme: 28

Son düzenleme:

Hocam root ortamına tekrar girin sudo su komutuyla. Ardından passwd kullaniciadi komutunu girin. Bu sayede şifre değiştirebilirsiniz belki.

Eğer olmazsa useradd kullaniciadi komutu ile kullanıcı ekleyin. Ardından passwd kullaniciadi ile yeni kullanıcınızın şifresini oluşturun. Kullanıcıyı bir de sudo grubuna eklemeniz lazım onun için de usermod -aG sudo kullaniciadi komutunu girin.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…