Öncelikle iyi forumlar, eski ve optimizasyonu kötü denilebilecek bir bilgisayarım var. Bu bilgisayara ArcoLinuxB kurdum. Ve NVIDIA-340 ekran kartı sürücüsünü kurdum. Bilgisayarı yeniden başlattım ve şu an bilgisayar ArcoLinux açılırken şu hatayı veriyor. Ne yapmam gerekiyor?
[CODE title="Hata"][FAILED] Failed to start Light Display Manager
Linux Mint Xfce ile ilgili yönlendirmeyi boşuna yapmamıştım. Sorun LightDM ile ilgili değil, Nvidia-340 sürücüsü düzgün çalışmadığı için, sonuç olarak X düzgün biçimde başlatılamıyor. Yani hangi görüntü yöneticisini kurarsanız sonuç değişmeyecek. Sistemi nomodeset değişkeni ile açıp, Nvidia-340 ile ilgili paketleri kaldırmayı deneyin.
Linux Mint Xfce ile ilgili yönlendirmeyi boşuna yapmamıştım. Sorun LightDM ile ilgili değil, Nvidia-340 sürücüsü düzgün çalışmadığı için, sonuç olarak X düzgün biçimde başlatılamıyor. Yani hangi görüntü yöneticisini kurarsanız sonuç değişmeyecek. Sistemi nomodeset değişkeni ile açıp, Nvidia-340 ile ilgili paketleri kaldırmayı deneyin.
Arch'da normal depodan kurmayacaksın, şuradaki AUR'dan kurmayı deneyeceksin. Ama işe yarar mı bilmiyorum. AUR (en) - nvidia-340xx
Ama Linux Mint'teki paketle gelen sürücü başarıyla derleniyor. Linux Mint'te çekirdek 5.4 sürümde kalırsan, bu sürücüyü 2025 yılına kadar (yani Linux Mint 20'nin desteği bitene kadar) kullanabilirsin.
Maalesef hocam şuan bu hatayı veriyor.
[CODE title="Hata"]Starting version 247.4-2-arch
/dev/sda1:clean, 357399/14229504 files,3840515/56893696 blocks[/CODE] @runit
Hocam RebornOS veya Saf Arch Linux de bu hatayla karşılaşabilir miyim ? @runit