Ömer faruk SÖNMEZ Hectopat Katılım 22 Mayıs 2020 Mesajlar 278 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2021 #1 Arcolinux kuruyorum şu an ama kernel kısmında sadece NVIDIA LTS kernel seçtim. Intel Ucode'u seçmem gerekli miydi? (Dahili ekran kartım Intel, harici NVIDIA) Sistem: Intel i3-5005U 4 GB RAM. NVIDIA 920M. Sürprizbozan @Dengesiz Kokarca Edit: Kurulum bitti, yeniden başlatmıyorum şimdilik. Son düzenleyen: Moderatör: 25 Temmuz 2021
Arcolinux kuruyorum şu an ama kernel kısmında sadece NVIDIA LTS kernel seçtim. Intel Ucode'u seçmem gerekli miydi? (Dahili ekran kartım Intel, harici NVIDIA) Sistem: Intel i3-5005U 4 GB RAM. NVIDIA 920M. Sürprizbozan @Dengesiz Kokarca Edit: Kurulum bitti, yeniden başlatmıyorum şimdilik.
R runit Kilopat Katılım 16 Temmuz 2020 Mesajlar 5.356 Makaleler 1 Çözümler 61 25 Temmuz 2021 #2 Intel islemci kullandigin icin secmen iyi olur. Ancak kurulumdan sonra da yukleyebilirsin. Artı 0 Eksi
KS KS Ömer faruk SÖNMEZ Hectopat Katılım 22 Mayıs 2020 Mesajlar 278 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2021 #3 runit dedi: Intel islemci kullandigin icin secmen iyi olur. Ancak kurulumdan sonra da yukleyebilirsin. Genişletmek için tıkla... Kurulum'dan sonra nasıl yükleyeceğim bilgi verir misiniz? Ayriyeten Nvidia driver'imin yüklenip yüklenmediğini nasıl kontrol edebilirim? Artı 0 Eksi
runit dedi: Intel islemci kullandigin icin secmen iyi olur. Ancak kurulumdan sonra da yukleyebilirsin. Genişletmek için tıkla... Kurulum'dan sonra nasıl yükleyeceğim bilgi verir misiniz? Ayriyeten Nvidia driver'imin yüklenip yüklenmediğini nasıl kontrol edebilirim?
R runit Kilopat Katılım 16 Temmuz 2020 Mesajlar 5.356 Makaleler 1 Çözümler 61 25 Temmuz 2021 #4 Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Kurulum'dan sonra nasıl yükleyeceğim bilgi verir misiniz? Genişletmek için tıkla... sudo pacman -S intel-ucode Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Ayriyeten Nvidia driver'imin yüklenip yüklenmediğini nasıl kontrol edebilirim? Genişletmek için tıkla... X Server Settings diye bir menu gelmesi lazim. Intel ve NVIDIA ekran kartlari arasinda gecis yapmak icin de nvidia-optimus'u kurman gerekiyor. Artı 0 Eksi
Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Kurulum'dan sonra nasıl yükleyeceğim bilgi verir misiniz? Genişletmek için tıkla... sudo pacman -S intel-ucode Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Ayriyeten Nvidia driver'imin yüklenip yüklenmediğini nasıl kontrol edebilirim? Genişletmek için tıkla... X Server Settings diye bir menu gelmesi lazim. Intel ve NVIDIA ekran kartlari arasinda gecis yapmak icin de nvidia-optimus'u kurman gerekiyor.
KS KS Ömer faruk SÖNMEZ Hectopat Katılım 22 Mayıs 2020 Mesajlar 278 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2021 #5 Birde ram kullanımı neden aşırı fazla? Bu paket ile alakası olabilir mi? Artı 0 Eksi
R runit Kilopat Katılım 16 Temmuz 2020 Mesajlar 5.356 Makaleler 1 Çözümler 61 25 Temmuz 2021 #6 Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Birde ram kullanımı neden aşırı fazla? Genişletmek için tıkla... Hangi masaustu ortamini sectin? Artı 0 Eksi
Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Birde ram kullanımı neden aşırı fazla? Genişletmek için tıkla... Hangi masaustu ortamini sectin?
KS KS Ömer faruk SÖNMEZ Hectopat Katılım 22 Mayıs 2020 Mesajlar 278 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2021 #7 runit dedi: X Server Settings diye bir menu gelmesi lazim. Intel ve NVIDIA ekran kartlari arasinda gecis yapmak icin de nvidia-optimus'u kurman gerekiyor. Genişletmek için tıkla... Tamamdır kurulmuş runit dedi: Hangi masaustu ortamini sectin? Genişletmek için tıkla... KDE Ama Manjaro'da vs bu kadar ram kullanmıyordu. Artı 0 Eksi
runit dedi: X Server Settings diye bir menu gelmesi lazim. Intel ve NVIDIA ekran kartlari arasinda gecis yapmak icin de nvidia-optimus'u kurman gerekiyor. Genişletmek için tıkla... Tamamdır kurulmuş runit dedi: Hangi masaustu ortamini sectin? Genişletmek için tıkla... KDE Ama Manjaro'da vs bu kadar ram kullanmıyordu.
R runit Kilopat Katılım 16 Temmuz 2020 Mesajlar 5.356 Makaleler 1 Çözümler 61 25 Temmuz 2021 #8 Ömer faruk SÖNMEZ dedi: KDE Genişletmek için tıkla... Ne kadar kullaniyor? Artı 0 Eksi
KS KS Ömer faruk SÖNMEZ Hectopat Katılım 22 Mayıs 2020 Mesajlar 278 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2021 #9 Gerçi şuan bakıyorum da o kadar da fazla değilmiş. Boşta 900mb kullanıyor. Biraz fazla. Artı 0 Eksi
R runit Kilopat Katılım 16 Temmuz 2020 Mesajlar 5.356 Makaleler 1 Çözümler 61 25 Temmuz 2021 #10 Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Boşta 900mb kullanıyor. Biraz fazla. Genişletmek için tıkla... Firefox acik oldugu icin bu kadar kullanmasi normal sayilir. Bir de System Monitor uzerinden bakma, Htop uzerinden bak. Artı 0 Eksi
Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Boşta 900mb kullanıyor. Biraz fazla. Genişletmek için tıkla... Firefox acik oldugu icin bu kadar kullanmasi normal sayilir. Bir de System Monitor uzerinden bakma, Htop uzerinden bak.