Ömer faruk SÖNMEZ Hectopat Katılım 22 Mayıs 2020 Mesajlar 278 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2021 #1 Arcolinux kuruyorum şu an ama kernel kısmında sadece NVIDIA LTS kernel seçtim. Intel Ucode'u seçmem gerekli miydi? (Dahili ekran kartım Intel, harici NVIDIA) Sistem: Intel i3-5005U 4 GB RAM. NVIDIA 920M. Sürprizbozan @Dengesiz Kokarca Edit: Kurulum bitti, yeniden başlatmıyorum şimdilik. Son düzenleyen: Moderatör: 25 Temmuz 2021
Arcolinux kuruyorum şu an ama kernel kısmında sadece NVIDIA LTS kernel seçtim. Intel Ucode'u seçmem gerekli miydi? (Dahili ekran kartım Intel, harici NVIDIA) Sistem: Intel i3-5005U 4 GB RAM. NVIDIA 920M. Sürprizbozan @Dengesiz Kokarca Edit: Kurulum bitti, yeniden başlatmıyorum şimdilik.
KS KS Ömer faruk SÖNMEZ Hectopat Katılım 22 Mayıs 2020 Mesajlar 278 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2021 #11 runit dedi: Firefox acik oldugu icin bu kadar kullanmasi normal sayilir. Bir de System Monitor uzerinden bakma, Htop uzerinden bak. Genişletmek için tıkla... Firefox'u kapatıp Htop üzerinden baktım zaten Firefox açıkken 1.6 kullanıyor. Ama swap ayarlamadım ondan olabilir mi? Artı 0 Eksi
runit dedi: Firefox acik oldugu icin bu kadar kullanmasi normal sayilir. Bir de System Monitor uzerinden bakma, Htop uzerinden bak. Genişletmek için tıkla... Firefox'u kapatıp Htop üzerinden baktım zaten Firefox açıkken 1.6 kullanıyor. Ama swap ayarlamadım ondan olabilir mi?
R runit Kilopat Katılım 16 Temmuz 2020 Mesajlar 5.356 Makaleler 1 Çözümler 61 25 Temmuz 2021 #12 Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Ama swap ayarlamadım ondan olabilir mi? Genişletmek için tıkla... Swap RAM'in yeterli olmadigi zamanlarda devreye girer. Disk'i kullandigi icin yavaslama bile yapabilir. Yani ben onermiyorum Swap alani olusturmayi. Eger kaynak kullanimina cok takiliyorsan Openbox gibi WM kullanabilirsin. Artı 0 Eksi
Ömer faruk SÖNMEZ dedi: Ama swap ayarlamadım ondan olabilir mi? Genişletmek için tıkla... Swap RAM'in yeterli olmadigi zamanlarda devreye girer. Disk'i kullandigi icin yavaslama bile yapabilir. Yani ben onermiyorum Swap alani olusturmayi. Eger kaynak kullanimina cok takiliyorsan Openbox gibi WM kullanabilirsin.
KS KS Ömer faruk SÖNMEZ Hectopat Katılım 22 Mayıs 2020 Mesajlar 278 Daha fazla Cinsiyet Erkek 25 Temmuz 2021 #13 Edit: Güncelleyince ram kullanımı 100 - 200 mb düştü. Artı 0 Eksi