Arcolinux vs Manjaro vs Arch vs EndeavourOS

Makaleler
7
Daha fazla  
Sizce hangisi daha iyi? Bence Arco iyi aslında Arco ile Arch beraber de ele alınabilir çok da farklı değiller. Fakat ben gene de ayırdım. Manjaro kullanırken sorunlar yaşamıştım. Bir türlü çözememiştim. O yüzden Arcoya geçmiştim. Endeavour nasıl hiç kullanan var mı? Arch'a gelince sanal makinede epey defa kurdum, kullandım.
Edit: Archman'i eklemeyi unutmuşum, kusura bakmayın.

Dürüst olmak gerekirse Endeavour kullanmadım. Arch'ı ise en yakın zamanda "archfi" ile kurmayı düşünüyorum. Bir tek Manjaro'yu ciddi ciddi denedim. Manjaro kurulum kolaylığı açısından beni içine çekiyor. Fazla gereksiz(Benim için gereksiz.) detaylara girmiyor kurulum kısmı.

Bu yüzden Manjaro diyorum.

Dürüst olmak gerekirse Endeavour kullanmadım. Arch'ı ise en yakın zamanda "archfi" ile kurmayı düşünüyorum. Bir tek Manjaro'yu ciddi ciddi denedim. Manjaro kurulum kolaylığı açısından beni içine çekiyor. Fazla gereksiz(Benim için gereksiz.) detaylara girmiyor kurulum kısmı.

Bu yüzden Manjaro diyorum.
Arcoyu da dener misiniz? O da güzel bir dağıtım.

Arco, Endeavour ve Archman küçük eklemeler ile Arch reposunu kullanıyor. Manjaro ise kendi reposuna sahip, unstable-testing-stable gibi branchlar bulunduruyor. Unstable direkt Arch reposunu kullanırken, stable kendi özelleştirmeleri ve hata gidermeleri ile yayınlanıyor.
Hocam ben Archman ekleme yapmıyor diye bilmekte idim, yanılıyor olabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı