ArcolinuxD deneyimi

Yerli pisi tabanından kopmaları üzdü. Ama bir noktada da iyi oldu diye düşünüyorum. Solus güzel işler yapıyor ve Arch Debian gibi dağıtım tabanlarıyla daha faxla kişiye ulaşabilir.
Benim en sevdiklerimden, hızlı bir paket yöneticisine sahipti. Arch veya Debian'ı taban almayacak ne yazık ki. Serpent OS'u taban olarak kullanacaklar ancak Serpent OS hâlâ tam olarak stabil görülmeyen yeni sayılacak bir dağıtım. Yine de işlemciye özel optimize edilmiş paketlere sahip. Serpent tabanlı Solus çıktığında bir göz atacağım. Serpent hiç denemedim.

İlk defa sizden duydum hocam. Distrowatch sayfaları yok. Kendi sitelerinde de garip bir yavaşlık mevcut. Pek ilgi çekici bir tasarımı da yok. Paket yöneticisi olarak ne kullanıyorlar bilginiz var mı?

Bir de sizce solus immutable bir alanda ilerlesiydi iyi olmaz mıydı? Özünde ChromeOS'a alternatif olarak çıktı. Bence hedefine daha uygun olurdu.

Bence tabansız şekilde ve pisi paket yöneticisi çatalıyla devam etseler çok daha iyi olurdu. Serpent OS'un paket yöneticisini bilmiyorum sadece işlemci türüne göre farklı derlemeler yaptıklarını biliyorum.

yıllar önce Erik in videosunu seyredip iso yu yüklemiş idim. adamın kullandığı tema ve icon setleri hiç bana hitap etmiyordu. önce youtube dan sonra da forumuna üye oldum sordum. NASIL SİLERİM diye. acemiye cevab yazmadı kimse.

2 gün önce yeni iso su yüklerken yaşadığım sorunu anlatayım. 2 monitör ve 1660 ti var. boot sonrası gelen kurulum ekranı... montör çözünürlükleri ayarlasam bile calamares mi idi yükleme paketinin adı. hatırlayamadm şimdi.. neyse 2 monitöre hem dağınık hemde aşırı büyük şekilde geldi. dolayısı ile alt sağdaki NEXT düğmeleri filan çıkmıyordu. akabine monitörün 1 tanesini çıkarıp denedim.. aynı sorun 1 monitör de oldu. kısacası bunu aşamadım. ama notebook da sorunsuz çalışıyor.

gnome seçip yüklediğim halde xfce4 de yüklü geliyor. seçim yapmadığım halde browser da yükleniyor.
bu dağıtımın en büyük avantajı... arch tweak in sen sormadan yüklenmesi ve birçok mirror ları bağlanmış olarak gelmesi. aktif etmek sana kalmış.

adam hayran kalınacak şekilde sürekli paylaşım ve güncelleme yapıyor olması ile mutlaka takip edilmesi gereken bir guru olarak youtube da ön sırada..

@Rona hocam. Kurulum ekranında seçmemiz gerekenleri de gösterebilir misiniz? Aşırı detay var. Archinstall daha kolay bundan.

Kesinlikle seçmeniz gerekenler Kernel ve işlemciniz için uygun olan ucode, internet-Bluetooth gibi bağlantı araçları için gerekli yazılımlar, ses protokolü(pipewire iyidir), tty ile uğraşmak istemiyorsanız masaüstüortamı ve ona uygun login Manager.

Kalanları tercihinize göre seçebilirsiniz.

Linux kernel seçtim hep ama Zen’i çok övüyorlar. Bununla birlikte masaüstü seçtiğimizde internet BT gibi şeyler otomatik mi yükleniyor? Ben kablolu bağlantıyla kullanıyorum.

Linux Kernel seçtim hep ama Zen'i çok övüyorlar. Bununla birlikte masaüstü seçtiğimizde internet BT gibi şeyler otomatik mi yükleniyor? Ben kablolu bağlantıyla kullanıyorum.

Otomatik yükleniyor mu emin değilim. Eğer BT aygıtınız varsa riske atmayın gerekli yazılımı seçin derim. En kötü kaldırırsınız kurulumdan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…